Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Minne Veldman Middelstum, Groningen


Naam:
Orgelconcert Minne Veldman
Datum:
26 mei 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u

Omschrijving:

Pinksterzaterdag in de Hippolytuskerk
Orgelconcert Minne Veldman in Middelstum

MIDDELSTUM – In het Groningse Middelstum, een fraai historisch dorp op ongeveer 15 kilometer boven de stad Groningen, staat de Hervormde Hippolytuskerk met binnen haar muren een prachtig orgel, dat in 1863 is gebouwd door de beroemde orgelmaker Petrus van Oeckelen. Op dit instrument, dat door de fraaie akoestiek bijzonder goed klinkt, geeft musicus Minne Veldman een orgelconcert op zaterdag 26 mei 2012.

Het is de zaterdag voor Pinksteren en dat gegeven bepaalt een deel van de inhoud van het programma: vier orgelbewerkingen over Pinksterliederen, van Feike Asma, Jan Zwart, Adriaan C. Schuurman en ten slotte van de concertgever zelf. Daarnaast speelt Veldman orgelliteratuur van Italiaanse, Duitse, Franse en Engelse bodem: een Concerto van Morandi en de 6e Triosonate van Bach, een warm karakterstukje van Guilmant en de beroemde Toccata van Dubois, een luchtig Caprice van Crackel en de verrassende Recessional van de 20e eeuwse componist William Mathias. Een heel afwisselend programma, waarbij de vele verschillende mogelijkheden van het orgel worden geëtaleerd.

Minne Veldman werd in 1980 geboren in het Groningse Sauwerd. Hij ontving zijn muzikale opleiding aan het Conservatorium in Zwolle. Als kerkorganist is hij verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Hij geeft regelmatig orgelconcerten door het hele land en zijn orgelspel werd vastgelegd op zes solo-cd’s. Daarnaast is hij actief als dirigent van vijf koren, als componist, arrangeur en uitgever, en als orgeldocent in zijn eigen lespraktijk.

Het concert in Middelstum op zaterdag 26 mei 2012 begint om 20.00 uur. Bezoekers kunnen op een videoscherm meekijken bij de speeltafel van het orgel. Het volledige concertprogramma staat op internet: www.minneveldman.nl. De toegangsprijs bedraagt €10,- per persoon. Wie jonger is dan 16 jaar mag gratis naar binnen.

Foto:
http://www.minneveldman.nl/downloads/Minne_Veldman_Leens_2.JPG

Adres:
Hippolytuskerk
Postcode:
9991BB
Plaats:
Middelstum (Boek overnachting in Middelstum)
Dagje uit in Middelstum | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Pinksteren
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Orgelconcert door Minne Veldman met werken van Asma, Zwart, Morandi, Bach, Schuurman, Guilmant, Dubois, Crackel, Mathias en Veldman.

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.minneveldman.nl/nieuws/archives/553-Programma-Middelstum-26-mei-2012.html
Meer concerten:
Alle concerten van Minne Veldman.
Telefoon:
0527690795


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-05-18 19:46:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar