Christelijke Muziek & Concertagenda

Choral Evensong Anthem en Choral Voices Zwolle, Overijssel


Naam:
Choral Evensong Anthem en Choral Voices
Datum:
19 mei 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.30u - 17.30u
Omschrijving:

Op zaterdag 19 mei 2012 zingt Anthem, koor voor kerkmuziek samen met Choral Voices een Choral Evensong in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek.

Door de vele overeenkomsten tussen de koren is een unieke samenwerking ontstaan tussen het Groningse en het Zwolse koor. Beide koren staan onder leiding van een jonge ambitieuze dirigent en zingen Anglicaanse kerkmuziek. Vorig jaar is er een gezamenlijk optreden geweest in de Nieuwe Kerk te Groningen en dit jaar komt het Groningse koor naar de Overijsselse hoofdstad. Choral Voices staat onder leiding van Daniƫl Rouwkema en Anthem zingt onder leiding van Klaas-Jan de Groot. Harry van Wijk bespeelt het orgel.

Een Choral Evensong was een vast onderdeel van de Anglicaanse traditie en vormt als het ware de Engelse tegenhanger van de katholieke Vespers.
Het leuke van een Evensong is dat deze korte dienst bijna geheel wordt gezongen. Al ongeveer 400 jaar wordt zij dagelijks uitgevoerd in Engelse kathedralen en College Choirs; altijd tegen het eind van de middag. De lange traditie van de Evensong en het grote bestanddeel aan vaste gebeden in deze dienst, heeft een onuitputtelijke bron met composities opgeleverd waaruit kan worden geput. Daarnaast zijn er ook wisselende teksten. Zo vind je elke dag andere psalmen en lezingen. De lezingen worden inderdaad voorgelezen. De psalmen worden gezongen; meestal in een maandelijkse cyclus die ruimte biedt om dezelfde tekst in een andere zetting te zingen.
In de Engelse kerkmuziek wordt altijd een onderscheid gemaakt tussen de parish church tradition, waarin de het kerkvolk zelf zingt en de cathedral tradition, waarin getrainde koren optreden.

De toegang is vrij, wel wordt er na afloop een collecte gehouden.

Adres:
Ossenmarkt 10
Postcode:
8011 MR
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs:
Gratis

Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.anthem.nl
Email adres:
info apenstaartje anthem.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Anthem, koor voor kerkmuziek.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-05-13 22:58:35

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar