Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert Bergschenhoek, Zuid-Holland


Naam:
Concert
Datum:
12 mei 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.15u
Omschrijving:

Concert “Vrijheid en Vrede”

Koor V&V Lansingerland geeft op zaterdag 12 mei a.s. een concert met als thema:
"Vrijheid en Vrede"

Het voorprogramma begint met een vurige lofzang op vrede en vrede uit de opera Idomeneo van Mozart. Vervolgens gevarieerde muziek van Felix Mendelssohn en Arvo Pärt met onder meer "Verleih uns Frieden" en "Da pacem Domine". Daarna de Joodse traditional "Ya ba bom": er zal vrede zijn. Tenslotte "A song of peace:", een statige hymne op een melodie uit het muziekstuk Finlandia van Jean Sibelius.

Na de pauze volgt het monumentale "The Armed Man: A Mass for Peace" van Karl Jenkins. Een vredesmis geschreven in opdracht van de Britse Royal Armouries ter gelegenheid van de overgang naar het millennium 2000 en opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-oorlog. Dit muziekstuk is een krachtig en overtuigend verslag van de verschrikkelijke gevolgen van oorlog. Het stuk eindigt met het visioen uit het bijbelboek Openbaringen: "God zal alle tranen afwissen". Van alle in vreemde taal gezongen teksten bevat het programmaboekje een Nederlandse vertaling.

Aan het concert werken mee: Mirjam Feijer (sopraan), Hannah Ybeles Smit (alt), Ricardo Prada (tenor), Allard Veldman (bas), Gerrie Meijers (orgel) en Leonardo Valiante (piano). Orkestbegeleiding door RBO Sinfonia. Algehele leiding is in handen van V&V-dirigent Joke Geraets.

Graag ontmoeten wij u bij ons concert “Vrijheid en Vrede”, op zaterdag 12 mei in kerkgebouw Het Baken, Anthonie van Dijcklaan 1, Bergschenhoek. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

Toegangskaarten incl. consumptie en programmaboekje.

Adres:
Kerkgebouw Het Baken, Anthonie van Dijcklaan 1
Postcode:
2661 TP
Plaats:
Bergschenhoek (Boek overnachting in Bergschenhoek)
Dagje uit in Bergschenhoek | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Meer concerten:
Alle concerten van Koor V&V Lansingerland.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-05-10 23:56:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar