Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert door Eric Koevoets Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Orgelconcert door Eric Koevoets
Datum:
22 mei 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u

Omschrijving:

Op dinsdag 22 mei a.s. opent Eric Koevoets de Zomerorgelserie 2012 in de Sint Lambertuskerk met een gevarieerd programma. Koevoets laat muziek horen van Bach, Vierne, Tournemire, Langlais en Franck. Daarnaast geeft hij het concert een Rotterdams tintje omdat het concert onderdeel is van de jubileumserie ‘Windkracht 010’, georganiseerd door Rotterdam Orgelstad. Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop vindt een collecte plaats ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

‘Windkracht 010’
Rotterdam Orgelstad bestaat 10 jaar. Dit wordt gevierd met een serie, die van 18 mei t/m 12 juni plaatsvindt in een groot aantal kerken in Rotterdam. Het heeft de gevleugelde naam Windkracht 010 gekregen. In ieder concert is een Rotterdamse orgelcompositie opgenomen. Eric Koevoets heeft in dit kader gekozen voor een werk van componist Arie Keijzer, waarvan hij zelf nog improvisatieles heeft gehad. Hij speelt het deel ‘Méditation’uit diens vierde symphonie.

Waar en wanneer?
Het Zomerorgelconcert op dinsdag 22 mei begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. Parkeren rondom de kerk is beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is bij ‘Arboretum Trompenburg’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 23 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.

Adres:
Sint Lambertuskerk
Postcode:
3062VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Opening Zomerorgelserie 2012

Uitvoerenden:
Eric Koevoets

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.kralingen.nl/index.php?rubriek=13&pag=16
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
0627536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-05-07 12:24:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar