Christelijke Muziek & Concertagenda

CD-presentatieconcert Teni Hijink (sopraan) Huis ter Heide, Utrecht


Naam:
CD-presentatieconcert Teni Hijink (sopraan)
Datum:
22 mei 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
http://www.youtube.com/watch?v=M2omq5xKl_k
Omschrijving:

Aankondiging Concert Teni Hijink

Op dinsdagavond 22 mei 2012 geeft sopraan Teni Hijink een concert in het Witte Kerkje te Huis ter Heide. Tijdens het concert presenteert Teni haar debuutalbum.
Teni Hijink (1981) werd geboren in Ghana. Zij groeide op in Nederland. Op 3-jarige leeftijd kreeg Teni haar eerste muzieklessen. Vanaf haar 5e jaar bespeelde Teni het orgel en zong zij in diverse koren. Op 17-jarige leeftijd is Teni zanglessen gaan volgen. In september 2002 werd Teni toegelaten tot de basisopleiding solozang aan het Utrechts conservatorium. Ze studeerde solozang bij Henny Y. Diemer en Selma Harkink. In 2004 is Teni klassieke zang gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij Valérie Guillorit. Teni wordt momenteel gecoacht door Antje Lohse te Amsterdam.
Teni verleent veelvuldig haar medewerking aan kerkdiensten, waaronder ook gevangeniskerkdiensten en kerkdiensten in ziekenhuizen. Verder neemt Teni sopraansolo’s uit diverse oratoria, cantates of geestelijke liederen voor haar rekening en zingt ze bij verschillende gelegenheden, zoals bruiloften, ceremonies of rouwdiensten.

Tijdens het concert wordt Teni begeleid door Robbie Kammeijer op het orgel en Annediek van der Velden op de piano. Ook de cantorij van het Witte Kerkje onder leiding van Suzanne Konings verleent medewerking aan het concert. De avond heeft een gevarieerd programma, er zullen onder meer muziekstukken klinken van de componisten Handel, Mozart en Mendelssohn.

Het concert begint dinsdag 22 mei om 20.00 uur in het Witte Kerkje aan de Amersfoortseweg in Huis ter Heide. De deuren gaan open om 19.30u. De toegang is gratis, wel wordt er gecollecteerd. Na afloop van het concert is de debuut-cd van Teni Hijink te koop. Wees welkom!

Adres:
Amersfoorseweg 47
Postcode:
3712BA
Plaats:
Huis ter Heide (Boek overnachting in Huis ter Heide)
Dagje uit in Huis ter Heide | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Populair Klassiek


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.tenihijink.com
Email adres:
info apenstaartje tenihijink.com
Meer concerten:
Alle concerten van Teni Hijink (sopraan).

Kaarten:
geen, wel collecte

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-05-08 20:27:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar