Christelijke Muziek & Concertagenda

Kathedrale koormuziek uit 19e en 20e eeuw Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Kathedrale koormuziek uit 19e en 20e eeuw
Datum:
12 mei 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Op zaterdagavond 12 mei a.s. vindt in de Sint Lambertuskerk te Rotterdam een concert met koor- en orgelmuziek uit de 19e en 20e eeuw plaats. Muziek die helemaal past bij het Franse, romantische karakter van het Maarschalkerweerdorgel en de sfeer van de neo-gotische Sint Lambertuskerk. Het William Byrd Vocaal Ensemble onder leiding van de bekende tenor en dirigent Nico van der Meel en organist Wouter van Belle brengen het ten gehore. Het concert is vrij toegankelijk met na afloop een deurcollecte ter ondersteuning van de organiserende stichting Venster op muziek in de Lambertus en het William Byrd Vocaal Ensemble.

Op het programma staan onder andere andere "Great is the Lord" van Edward Elgar, de "Messe Solemnelle" van Jean Langlais en de beroemde Psalm 150 van César Franck. Het wordt afgesloten met Benjamin Britten's “Rejoice in the Lamb”, ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De uitvoering op 12 mei begint om 20.30 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 20.00 uur. Parkeren rondom de kerk is beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is bij ‘Arboretum Trompenburg’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook www.lambertus-rotterdam.nl en www.kralingen.nl

Adres:
Sint Lambertuskerk
Postcode:
3062VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.kralingen.nl/index.php?rubriek=13&pag=15
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
0627536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-04-20 14:14:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar