Christelijke Muziek & Concertagenda

Westerkerkmuziek met strijkers: Met de viool van Pachelbel tot Pärt Veenendaal, Utrecht


Naam:
Westerkerkmuziek met strijkers: Met de viool van Pachelbel tot Pärt
Datum:
21 april 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 21 april wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door een groep enthousiaste strijkers. Aanvang 16.00 uur. De violisten Channa van Leijsen en Koos Verhage worden begeleid door een groep van nog twee violen, altviool, cello en contrabas, een klein orkest dus. Daarnaast worden het klavecimbel en de piano bespeeld door Manoj Kamps en het orgel door Ad Verhage.
Het ensemble dat dit concert verzorgt, bestaat uit een aantal enthousiaste, veelal jonge muzikanten die al lange tijd hun (strijk)instrument bespelen. Om een strijkinstrument goed te leren beheersen, is het wenselijk om op jonge leeftijd te beginnen. Dat is bij de meesten ook gebeurd. Ze hebben vaak minimaal 15 jaar ervaring. Hoewel ze geen vakstudie hebben gevolgd, bespelen ze hun instrument op een hoog niveau, als een echte amateur (= liefhebber). Zo heeft Koos Verhage, oud-Veenendaler, zich van jongs af aan bekwaamd in het vioolspel bij Hermine van Praagh op de Veenendaalse muziekschool. Er staat een aantal aantrekkelijke en afwisselende werken op het programma, o.a. de beroemde canon in D van Pachelbel, het concerto grosso ‘fatto per la notte di natale’ (voor de kerstnacht) van Corelli en een fantasie voor viool solo van Telemann. Naast deze werken uit de barok klinkt ook muziek uit de romantiek, namelijk de romance voor viool en piano van Dvorak. Tenslotte komt ook muziek uit de vorige eeuw – van onder andere Arvo Pärt - aan bod. Kortom een smaakvol programma. De toegang is gratis. Wel is er aan de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten. Zie voor het volledige programma de website www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Met de viool van Pachelbel tot Pärt

Uitvoerenden:
De violisten Channa van Leijsen en Koos Verhage worden begeleid door een groep van nog twee violen, altviool, cello en contrabas, een klein orkest dus. Daarnaast worden het klavecimbel en de piano bespeeld door Manoj Kamps en het orgel door Ad Verhage.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-04-12 22:41:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar