Christelijke Muziek & Concertagenda

BYU Wind Symphony Orchestra Zwolle, Overijssel


Naam:
BYU Wind Symphony Orchestra
Datum:
8 mei 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

De muziek van het Wind Symphony Orchestra (harmonieorkest) neemt u mee op reis langs favorieten zoals March Militaire Francaise, Amazing Grace, The Stars and Stripes Forever, Funiculi Funicula en het thema van de film “Silverado”. U zult ook de gelegenheid hebben om te genieten van een soort live surround sound terwijl u luistert naar Pines of the Appian Way, geïnspireerd door de kracht van legendarische Romeinse legers. Het Wind Symphony Orchestra voert stukken uit die gearrangeerd zijn voor blaasorkesten, ensembles die bestaan uit koperen en houten blaasinstrumenten en slagwerk. Het huidige repertoire is geselecteerd uit het werk van een aantal van de grootste componisten ter wereld, zoals John Philip Sousa, Paul Hindemith, Leroy Anderson, Percy Grainger, Johann Sebastian Bach en Nicolai Rimsky-Korsakov. Het gevarieerde repertoire en de technische expertise van het orkest hebben het ensemble wereldwijd een uitstekende reputatie bezorgd.

Sinds 1988 is het Wind Symphony Orchestra op tournee geweest in de gehele Verenigde Staten en in andere landen zoals China, Taiwan, Hawaii, Nieuw-Zeeland, Australië en Scandinavië.

Het Wind Symphony van de Brigham Young University is een geweldig orkest dat bekend staat vanwege hun enthousiasme, gedrevenheid en hoog niveau tijdens de optredens, en is het meest bereisde universiteitsorkest van Amerika.

Het orkest heeft over de hele wereld lof toegezwaaid gekregen voor het gevarieerde repertoire en de professionele uitvoering van enkele van de belangrijkste muzikale composities uit de geschiedenis.

Als onderdeel van hun uitgebreide 2012-tournee zal het orkest 3 weken lang rondreizen en optreden in belangrijke concertzalen in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland.

Het Wind Symphony Orchestra van BYU staat nu onder leiding van Dr. Donald Peterson, orkestdirigent van Brigham Young University en al 21 jaar dirigent van de BYU Cougar Marching Band and Symphonic Band.

Solist is de jonge Nederlandse trompettist Brian Bonga, student van Arto Hoornweg aan het conservatorium in Utrecht, in het trompetconcert van Alexander Arutunian.

Het Wind Symphony Orchestra vindt zijn oorsprong in de School of Music van het College of Fine Arts and Communications van de Brigham Young University in Provo, Utah. BYU is een van de grootste privé-universiteiten, met 30.000 studenten uit zowel Verenigde Staten als 110 andere landen.

Adres:
stationsweg 1
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 5,00


Internetadres:
http://www.kerkvanjezuschristus.nl
Email adres:
info apenstaartje kerkvanjezuschristus.nl
Meer concerten:
Alle concerten van BYU Wind Symphony Orchestra.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-03-27 21:53:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar