Christelijke Muziek & Concertagenda

Matthäus Passion van J.S. Bach Delft, Zuid-Holland


Naam:
Matthäus Passion van J.S. Bach
Datum:
30 maart 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 23:00u
Omschrijving:

Vrijdagavond 30 maart 2012 om 19:30 uur geeft kamerkoor en -orkest Choir een passieconcert in de Maria van Jessekerk in Delft. Op het programma staat de Matthäus Passion van J.S. Bach, o.l.v. Gilles Michels. Kaarten kosten 25 euro (20 euro voor studenten/CJP/65+) en zijn te reserveren via www.choirdelft.nl.


Matthäus Passion van J.S. Bach
De Matthäus Passion is een van de bekenste werken van Bach, en vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het evangelie van Matthäus. De Matthäus Passion werd waarschijnlijk voor het eerst uitgevoerd op Goede Vrijdag 11 april 1727, en het stuk is geschreven voor twee koren en twee orkesten.

Niet alleen de muzikale genialiteit van Bach maakt de Matthäus Passion tot een ongelofelijk succes. De Matthäus vertelt een verhaal vol van uiteenlopende emoties, zoals frustratie, wanhoop, vreugde, hoop, medelijden en berouw. Deze emoties zijn van alle tijden en herkenbaar voor iedereen. Ze worden vertolkt op verschillende manieren en in verschillende samenstellingen. Beide zangkoren vervullen bijvoorveeld op diverse momenten in het verhaal verschillende rollen. Na het imposante openingskoor vertelt de Evangelist het lijdens- en sterfverhaal van Jezus. Deze vertellijn wordt onderbroken meeslepende recitatieven, indrukwekkende aria’s en ontroerende koralen. De Matthäus Passion eindigt bij de dood van Jezus, met het aangrijpende slotkoor Wir setzen uns mit Tränen nieder.

Dit is in vele opzichten een bijzonder concert voor choir. Zo is er bijvoorbeeld besloten om de Matthäus Passion in kleine bezetting uit te voeren. Bovendien beschouwt de gemeente Delft ons dit jaar als hèt passieconcert van Delft. Hun steun heeft het mogelijk gemaakt om uitstekende professionele solisten aan te trekken. De belangrijke rol van Evangelist wordt echter vertolkt door Bart van Lieshout, één van de oprichters van Choir en altijd één van onze beste tenoren. Bijzonder is verder, dat een aantal koorstukken door kwartetten van zangers uit het koor zal worden gezongen, en dat er twee mannelijke alten het koor hebben versterkt.

Choir
Choir is een vereniging die bestaat uit een kamerkoor en een kamerorkest. Het doel van Choir is om op hoog niveau te musiceren met jonge amateurs. Choir geeft minimaal twee keer per jaar concerten in Delft en omgeving. Daarbij staan de cantates van Bach centraal. Daarnaast worden ook werken uitgevoerd van tijdgenoten van Bach of van componisten die zich door Bach hebben laten inspireren. Choir heeft in korte tijd een naam gevestigd en was het afgelopen jaar onder anderen diverse keren te beluisteren op radio 4.

Maria van Jessekerk in Delft
De Maria van Jessekerk in Delft, is een neogotische rooms-katholieke parochiekerk, gebouwd tussen 1875 en 1882 De kerk was de eerste katholieke kerk die na de reformatie weer in het centrum van Delft werd gesticht. De twee torens van de Maria van Jessekerk verwijzen naar de torens van de twee andere prominente kerken kerken in het centrum van Delft: de Oude Jan en de Nieuwe Kerk.

Adres:
Burgwal 20
Postcode:
2611GE
Plaats:
Delft (Boek overnachting in Delft)
Dagje uit in Delft | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kamerkoor Choir

Entreeprijs:
€ 25,00


Internetadres:
http://www.choirdelft.nl
Email adres:
info apenstaartje choirdelft.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Choir.
Telefoon:
06-484 022 92


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-03-12 15:10:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar