Christelijke Muziek & Concertagenda

Winchester College Chapel Choir Leiden, Zuid-Holland


Naam:
Winchester College Chapel Choir
Datum:
27 maart 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.00u
http://www.youtube.com/watch?v=o8cGo6vghF4&feature=related
Omschrijving:

Befaamd Engels koor concerteert in de Hooglandse Kerk
Het concertseizoen van de Stichting Cathedral Organ Leiden wordt voortvarend geopend. Zij gaat dit jaar vroeg van start met een koor van formaat: Winchester College Chapel Choir, een van Engelands topkoren. Malcolm Archer dirigeert en Jamal Sutton bespeelt het orgel, als begeleider en als solist. De Hooglandse Kerk is op dinsdag 27 maart 2012 de eerste halte van de Nederlandse tournee van dit befaamde Britse gezelschap. Aanvang 20.15 uur, toegang inclusief consumptie € 15,- (donateurs € 12,50).

The Voice of England
De Hooglandse Kerk gaat getuige zijn van een zgn. typisch Engels verschijnsel: een jongenskoor van sopranen, aangevuld met mannen, van wie sommigen ook nog de altstem zingen. Regelmatig winnen ‘Quiristers’ van het Chapel Choir de prestigieuze titel van Chorister of the Year, een talentenjacht waarbij de Voice of Holland volstrekt verbleekt. Het koor heeft dan ook een respectabele staat van dienst. Sinds de stichting van Winchester College in 1382 neemt het Chapel Choir het muzikale deel van de erediensten voor hun rekening; een slordige zes eeuwen, dus.

Religieus repertoire geknipt voor wereldse concertpodia
Het programma van het concert is wel weer van Voice of Holland gehalte en bevat absolute topstukken uit het religieuze koor- en orgelrepertoire. Een greep: het achtstemmige Crucifixus van Lotti; het ingetogen Ubi caritas van Duruflé; Bruckner en Brahms; en een fraaie rij oude en nieuwe Engelse componisten: Gibbons, Purcell, Ireland en Tippett.

Aanbevolen
Het Chapel Choir wordt onder meer geroemd vanwege de onberispelijke uitvoering en de veelzijdigheid van het repertoire. Dit geldt als een van de verdiensten van dirigent Malcolm Archer, die eerder de baton heeft gezwaaid in St. Paul’s Cathedral in Londen.

Nog een reden om Archer met open armen in de Hooglandse Kerk te ontvangen: hij is lid van het Comité van aanbeveling. In die hoedanigheid steunt hij ook aan de overzijde van de Noordzee de plannen om in de Hooglandse Kerk een Engels kathedraalorgel te realiseren.

Adres:
Hooglandse Kerk / Leiden / Nieuwstraat 20
Postcode:
2312kc
Plaats:
Leiden (Boek overnachting in Leiden)
Dagje uit in Leiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.cathedralorgan.nl
Email adres:
info apenstaartje cathedralorgan.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Winchester College Chapel Choir.
Telefoon:
06-24693350


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-03-10 14:54:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar