Christelijke Muziek & Concertagenda

Passieconcert, Kruisweg en Expositie Leeuwarden, Friesland


Naam:
Passieconcert, Kruisweg en Expositie
Datum:
1 april 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op Palmzondag, 1 april a.s. zingen wij, de Schola Cantorum Mistúra o.l.v. Piet Vessies, weer ons jaarlijks Passieconcert. Uitgevoerd worden enkele Gregoriaanse gezangen van Palmzondag, motetten voor Witte Donderdag en... voor Goede Vrijdag: de “Via Crucis” van Franz Liszt en “Die Sieben Worte Christi am Kreuz", van César Franck, oratoria voor de Passietijd. Het concert begint om 15.00 u in de H. Dominicuskerk, Harlingerstraat 26, 8913 CE Leeuwarden. Het koor wordt begeleid door Oeds Wijnsma, piano. Toegang € 10,00. Vooraf en/of na afloop van het concert, kunt u, vóór in de kerk, in de Rozenkranskapel, een expositie van kunstenares Gerda van Asperen bekijken.

Wat korte informatie over deze tentoonstelling: Gerda van Asperen schildert al geruime tijd en doet dit om haar creativiteit te uiten. Ik ben, zoals zij zelf zegt, autodidact en heb in de loop der jaren mijn eigen, meest surrealistische, stijl ontwikkeld. In de tijd dat ik in behandeling was in verband met een bipolaire stoornis heb ik een groot aantal schilderijen gemaakt. Schilderen is voor mij een levensbehoefte, een manier om mij staande te houden, een uitlaatklep. Ik vertrouw mijn gevoelens en gedachten toe aan het doek. Ik wil u graag deelgenoot maken van mijn belevingswereld en laten zien hoe ik mijn gedachten omzet in een kunstvorm die het bekijken waard is. U kunt nu al, via www.geri-art.nl mijn schilderijen bekijken.

Verdere informatie vindt u op de website van Muziekhuis "De Zangbodem" Menaam www.dezangbodem.nl of anderszins: telefoon 0518 - 45 17 04 of 06 - 22 65 08 24. E-mail: info@dezangbodem.nl

Adres:
Harlingerstraat 26
Postcode:
8913 CE
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Pasen
Soort:
Gregoriaans (meer Gregoriaans)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
De Goede Week

Uitvoerenden:
Schola Cantorum Mistúra
Oeds Wijnsma,piano
Piet Vessies, algehele leiding

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.dezangbodem.nl
Email adres:
info apenstaartje dezangbodem.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Piet Vessies.
Telefoon:
0518 - 45 17 04

Kaarten:
Aan de zaal

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-03-09 11:18:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar