Christelijke Muziek & Concertagenda

Dietrich Bonhoeffer - Ein Liedoratorium Zwolle, Overijssel


Naam:
Dietrich Bonhoeffer - Ein Liedoratorium
Datum:
14 april 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

Dietrich Bonhoeffer- Ein liedoratorium.
Componist Matthias Nagel en tekstdichter Dieter Stork hebben teksten van Dietrich Bonhoeffer gebruikt om inzicht te geven in de gedachten van deze bekende theoloog, die door zijn woorden zo veel mensen heeft kunnen bereiken en moed heeft kunnen geven om het leven weer aan te gaan.
Een spreker, een koor, vocale en instrumentale solisten en een klein instrumentaal ensemble vertellen over het leven van Bonhoeffer en de beslissingen die hij nemen moest, met daarbij centraal de tekst die in menig Duits huis te vinden is:
Von guten Mächten wunderbar geborgen, erwarten wir getrost was kommen mag. Gott ist bei uns am Abend und am Morgen und ganz gewiss an jedem neuen Tag.
De uiteenlopende muzikale verklankingen, waar onder meer Gregoriaans, koralen, eigentijdse toonzettingen en zelfs een spreekkoor in voor komen, maken het voor vele luisteraars interessant. De teksten van Dietrich Bonhoeffer en de manier waarop hij in het leven stond, komen op een heel directe manier tot leven.
De vertaling van de tekst voor de verteller en de teksten van de te zingen liederen worden onverkort weergegeven en ook vertaald.
Het koor Kirchenchor uit Veldhausen en Christelijke Oratoriumvereniging De Nieuwe Ster willen de boodschap van Dietrich Bonhoeffer graag laten horen in Duitsland en in Nederland, om bij te dragen aan het ideaal van de bekende theoloog, die zijn medemensen aanmoedigde om hun geloof gestalte te laten krijgen in naastenliefde.

Adres:
Fontein Sterrenkroos 56
Postcode:
8043 NX
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Concert in het kader van bevrijdingsdag van Zwolle

Uitvoerenden:
CZOV De Nieuwe Ster. Het Grafschafter Kammerorkester. Het werk wordt uitgevoerd samen met het Kirchenchor uit Veldhausen (Dld).

Entreeprijs:
€ 12,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.denieuwester.nl
Email adres:
oonk.nijkamp apenstaartje kpnplanet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van De Nieuwe Ster.
Telefoon:
038 4542133

Kaarten:
voorverkoop € 10,00, aan de kerk € 12,50 en CJP € 5,00.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-02-27 21:54:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar