Christelijke Muziek & Concertagenda

Matthaus Passion Edam, Noord-Holland


Naam:
Matthaus Passion
Datum:
6 april 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22.45u
http://www.matthaus-passion.com/video.html
Omschrijving:

Op 6 april zal de Matthäus Passion van Johann Seb. Bach weer in Edam worden uitgevoerd. Het Matthäus Koor Edam, begeleid door The Northern Consort en onder leiding van Stephen Kavelaar, zal dit populairste klassieke werk van Nederland in de Grote Kerk ten gehore brengen. De voorverkoop start op 9 februari a.s.
Een ‘lokaal’ Edams koor, maar met koorleden uit het hele land, zal op de avond van Goede Vrijdag begeleid worden door een internationaal gezelschap van musici en solisten. Onder de solisten bevinden zich drie zangers uit Duitsland; in het orkest, dat in zijn kern uit Groningen afkomstig is, bevinden zich vele nationaliteiten: een Spaanse bassiste, een Hongaarse fluitiste en andere instrumentalisten uit Bulgarije, Engeland, Duitsland en Amerika. Ook buitenlandse familieleden van uitvoerenden bevinden zich regelmatig in ons publiek. Wat hen in Edam samen brengt is de Matthäus Passion: Edam zal even de plaats zijn waar luisteraars, musici en zangers uit alle windstreken samenkomen en zich met elkaar verbonden voelen door het op muziek gezette lijdensverhaal.
Dit jaar zal de counter tenor Jan Kullmann de alt-aria’s zingen. Hoewel jong heeft hij al een grote staat van dienst. Optredens in oratoria (Bach, Händel), opera’s en oude muziek brachten hem al naar vele podia in Europa, Rusland en America. Hij is oprichter van het solistenensemble Vox Luminis, waarmee hij plaatopnames maakte die meerdere belangrijke klassieke muziekprijzen wonnen.

Medewerkenden zijn: Robbert Overpelt Evangelist, Pierre Mak Christus, Maja Roodveldt sopraan, Jan Kullman counter tenor, Tobias Scharfenberger bariton en Christian Dietz tenor. Ook zingt weer het Kinderkoor Musicanti van de Kinderkoor Akademie Nederland.

Adres:
Grote Kerkstraat 59
Postcode:
1135 BC
Plaats:
Edam (Boek overnachting in Edam)
Dagje uit in Edam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
€ 30,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
rolstoelgebruikers graag eerst aanmelden
ITS-symbool:
Nee
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.matthaus-passion.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Matthaus Passion Edam.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-02-26 11:38:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar