Christelijke Muziek & Concertagenda

Jong Vlaams Talent treedt op in Lenteconcert, Theresia kerk, Berchem Antwerpen, Antwerpen


Naam:
Jong Vlaams Talent treedt op in Lenteconcert, Theresia kerk, Berchem
Datum:
27 april 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.00u
Omschrijving:

‘Jong Vlaams Talent treedt op in Lenteconcert, Theresia kerk, Berchem - Mortsel
Algehele muzikale leiding concertzanger Pieter Vis



Berchem – Mortsel: Op vrijdagavond 27 april 2012 vindt om 20.15 uur een bijzonder Lenteconcert plaats. Dit ter gelegenheid van het zo juist gerenoveerde buitenwerk van de St. Theresiakerk van de Karmelieten aan de Grote Steenweg 650 - Berchem 2600. Kerkdeuren zijn open vanaf 19.30 uur.

Dit bijzondere voorjaarsconcert met jonge talenvolle Vlaamse musici wordt georganiseerd door de actieve werkgroep van de Kerkfabriek van de St. Theresiakerk onder enthousiaste aansturing van mevrouw Emma van der Kaden en in nauwe samenwerking met de Elza Vis-De Clercq Stichting.
U, die dagelijks langs de kerk rijdt of de mis bijwoont, heeft gezien dat na de steigerafbraak de buitengevels en de toren tevens als hoofdingang een flinke restauratiebeurt hebben ondergaan. Vandaar dat men vindt dat na de lange winter, een feestelijke voorjaarconcert de kerk hiermee in het zonnetje mag worden gezet. De eerder genoemde Elza Vis-De Clercq Stichting is een internationaal culturele instelling die in de wijde omgeving van Antwerpen ruim 100 kerk- en benefietconcerten alsook Jong Talentconcerten heeft georganiseerd in haar 23-jarige bestaan. De heer Nico Nuitten van de firma NOTON bvba uit Lier stelt voor deze avond in de vorm van een lage huurprijs een Yahama vleugel C 3 als sponsor beschikbaar!

Voor elk wat wils: Van Beethovens pianowerken tot liederen van Emiel Hullebroeck.

Het zijn vooral de jonge talentvolle Vlaamse musici die deze avond een open podium krijgen. Zij zullen zich daarom van hun beste zijde laten horen. Behalve solozang door de bijna 18-jarige baritonzanger Pieter-Jan Koninckx en de mezzosopraan Laure Campion voeren zij ook diverse duetten van Emiel Hullebroeck en René De Clercq met Pieter Vis uit. De beide genoemde jonge zangers Campion en Koninckx laten zich tevens van een geheel andere kant horen en wel op de concertvleugel. Daarnaast klinken er vioolminiatuurtjes, waaronder het eerste deel van de Frühlingssonate van Ludwig van Beethoven, uitgevoerd door de in Berchem wonende, maar in Letland geboren, 20-jarige violiste Ksenia Soucha. Het vocaal ensemble ‘Voces Capituli’ o.l.v. Dirk Maes brengt o.a. à capella koorwerken uit de Lage Landen alsook het romantisch liedrepertoire waaronder het Ständchen van Schubert voor baritonsolo en mannenkoor. Deze zes voormalige koorknapen zijn voortgekomen uit de scholing van de erekapelmeester kanunnik Jan Schrooten van de O.L.V. Kathedraal te Antwerpen. Al enkele jaren oogst deze groep geschoolde amateurzangers succes met haar optredens in kerken in Vlaanderen, Wallonië tot zelfs over de landsgrenzen heen.
Zo merkt u dat liefhebbers van klassieke zang, piano- en vioolwerken van Van Beethoven, Chopin, Peter Benoit en Petros Psaris op deze avond iets van hun gading zullen horen. De internationaal actieve en veelzijdige musicoloog Dr. Pieter Vis, die dit jaar ook zijn 35-jarige zangoptreden in Vlaanderen en Wallonië viert, zal met de bekende toetsenist Dirk Baert u uitnodigen om enkele geliefde Maria Liederen uit de Vlaamse liederengarve mee te zingen. De algehele muzikale leiding en programmering van deze avond berust bij deze vermaarde concertzanger. Daarom hoopt de werkgroep van de Kerkfabriek St.-Theresiakerk op een grote opkomst, zodat dit bijzondere lenteconcert u weer nieuwe voorjaarsenergie bezorgt.

Informatie en reserveringen: Emma Van der Kaden: Tel.: 03/6660744 / GSM: 0478/346556
Email: emmavanderkaden@skynet.be
Toegangskaart: € 10. Betaling kan ook via de KBC – BE95-74502912 8058, wel met vermelding: Voorjaarsconcert Berchem 2012.
De toegangskaart ligt dan een uur van te voren klaar bij de ingang van de kerk evenals de programmaboekjes.

Adres:
Grote Steenweg 650
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
emmavanderkaden apenstaartje skynet.be
Meer concerten:
Alle concerten van Mevr. Emma van der Kaden.
Telefoon:
0032-+3/6660744 / GSM: +478/346556


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-02-14 00:37:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar