Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerkconcerten Heukelum 2011-2012 Heukelum, Gelderland


Naam:
Kerkconcerten Heukelum 2011-2012
Datum:
25 februari 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

La Boîte à Musique
Harpiste Annemieke IJzerman speelt Franse muziek uit het ‘belle époque’. Het ‘belle époque’ (het mooie tijdperk) is een benaming voor de periode 1890-1914 uit de Franse geschiedenis. Kleurrijke composities uit deze periode bevinden zich op het raakvlak van de late romantiek en het impressionisme: Debussy, Fauré, Tournier en Saint-Saëns. Na de pauze zal Annemieke naast haar moderne Camac pedaalharp ook andere soorten harpen bespelen, die zich uitstekend lenen voor o.a. Ierse en Zuid-Amerikaanse volksmuziek.

Adres:
Torenstraat 1
Postcode:
4161 CN
Plaats:
Heukelum (Boek overnachting in Heukelum)
Dagje uit in Heukelum | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
harpconcert

Uitvoerenden:
Annemieke IJzerman (1981) studeerde harp bij Erika Waardenburg aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, waar zij op 12-jarige leeftijd in de Jong Talentklas werd aangenomen. In 2004 behaalde zij in de vakopleiding het diploma Bachelor of Music met onderscheiding. Ze vervolgde haar harpstudie bij Fabrice Pierre aan het Conservatoire National Supérieur Musique et Danse CNSMD in Lyon in Frankrijk, waar zij zich voornamelijk toelegde op het 20e eeuwse harprepertoire van de 20e eeuw. Het afsluitend recital hiervan werd uitgezonden voor de Franse radiozender Radio Classique.
Ze won prijzen op het 4e Nederlands Harpconcours (2004), de Internationale Wedstrijd voor Harp in Brussel (2000), het Prinses Christina Concours en het Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Als bevlogen muzikante is Annemieke regelmatig te horen in zowel soloconcerten als kamermuziek en muziektheatervoorstellingen. Ze speelt duo's samen met organist Erik van der Heijden, altviolist Manuel Visser en fluitiste Marilou Krouwel, maar is ook actief in grotere ensembles. Ze remplaceert ook in de Nederlandse en Belgische symfonie- en kamerorkesten. Daarnaast geeft ze haar liefde voor muziek en voor de harp enthousiast door aan haar leerlingen van o.a. Scholen in de Kunst Amersfoort.

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.documuziekproductie.nl
Email adres:
info apenstaartje documuziekproductie.nl
Meer concerten:
Alle concerten van DOCU Muziekproductie.
Telefoon:
06-30737141

Kaarten:
10,00 / 7,50 (65+/CJP) /5,00

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-01-27 09:14:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar