Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert door Elske te Lindert op het Nicholsonorgel in de Ger. Kerk Het Lichtpunt Zutphen, Gelderland


Naam:
Orgelconcert door Elske te Lindert op het Nicholsonorgel in de Ger. Kerk Het Lichtpunt
Datum:
26 oktober 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 20:30u
Omschrijving:

Elske te Lindert (1980) begon op negenjarige leeftijd met orgellessen. Na het behalen van haar VWO-diploma in 1998, begon zij in datzelfde jaar met haar studie orgel en kerkmuziek bij Gijs van Schoonhoven. In 2002 sloot zij deze studie succesvol af, waarna zij verder studeerde aan de Messiaen-academie (tweede fase orgel) bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch. In 2004 sloot zij ook deze vervolgstudie succesvol af met een uitvoering van 'de grote orgelmis' van Bach. Als organist verdiept ze zich vooral in de muziek van Bach.

Elske is als cantor-organist verbonden aan de Protestantse Kerk te Dinxperlo, waar zij als organist iedere zondag in de diensten en ook regelmatig in concerten te horen is. Bovendien heeft ze hier de leiding over twee cantorijen. Verder is ze dirigent van een vrouwenkamerkoor en een groot gemengd koor en geeft ze regelmatig leiding aan verschillende projectkoren in de regio. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen in binnen- en buitenland.

Afgelopen jaar heeft Elske als muzikaal leider de musical The Wave op de planken gebracht. In deze musical speelde Elske zelf ook de hoofdrol. Momenteel zijn de repetities in volle gang voor een nieuwe musical waarvoor Elske zelf scenario en script schreef.

Komend jaar speelt zij mee in een professionele theaterproductie van Theater de Plaats. De voorstelling ‘Nemo, 20.000 mijl onder zee’ wordt geschreven in opdracht van het internationale orgelfestival Connecting Arts. Samen met drie professionele acteurs gaat Elske zingend en orgelspelend het verhaal spelen van een familie die een onderwater-avontuur zullen beleven. Het stuk zal in allerlei kerken en theaters in binnen- en buitenland te zien zijn. (zie: www.theaterdeplaats.nl)

Ook als klassiek zangeres is Elske al van jongs af aan actief. Door de jaren heen zong zij in allerlei koren, waaronder het vrouwenkoor van het conservatorium in Enschede, waarmee ze een aantal keren samen met het Orkest van het Oosten heeft opgetreden, onder andere onder leiding van Jaap van Zweden en Ed Spanjaard. Momenteel zingt zij in het nieuwe projectkoor 2Bperformed. (www.2Bperformed.nl) Na een aantal jaren zang gestudeerd te hebben bij Guyette Delgorge in Arnhem, is ze twee jaar geleden begonnen met een vervolgstudie bij Maarten Koningsberger in Amsterdam. Als sopraansolist verleent zij regelmatig haar medewerking aan concerten. Bovendien is zij de sopraan in het ensemble ‘Il Canto di Rame’ (www.ilcantodirame.eu)

Elske is sinds enkele jaren muzikaal eindverantwoordelijke van de studiedagen voor liturgie en kerkmuziek te Hoeven.

(www.elsketelindert.nl)

Adres:
Willem Dreesstraat 4
Postcode:
7204 JP
Plaats:
Zutphen (Boek overnachting in Zutphen)
Dagje uit in Zutphen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 7,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
Entreeprijs is inclusief koffie of thee
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elsketelindert.nl
Email adres:
tvhoogdalem apenstaartje telfort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Elske te Lindert.
Telefoon:
06-15036279


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-01-28 15:22:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar