Christelijke Muziek & Concertagenda

Enschede's Byzantijns Kozakken Koor geeft concert in Basiliek Raalte, Drenthe


Naam:
Enschede's Byzantijns Kozakken Koor geeft concert in Basiliek
Datum:
11 februari 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - u

Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Dit jaar viert het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor (EBKK) zijn 25 jarig jubileum en in al die jaren is het enthousiasme en de drang naar “beter” alleen maar toegenomen.
Het blijft een uitdaging om via de media, maar ook in een direct contact met het publiek in concertzalen en niet te vergeten ook in deze prachtige kerk steeds het beste te brengen.
De leden van het Enschede’s Byzantijns Kozakkenkoor zien het dan ook als een pioniersopdracht om hun liefde voor de onderhavige muziek uit te dragen, en zoveel mogelijk op anderen over te brengen.
Het koor kent een rijke historie. De naam van het koor vertelt dat er twee stromingen door het koor worden gezongen: Russische volksmuziek en de muziek uit de Russisch-orthodoxe kerk. Beide stromingen kennen veel overeenkomsten, zoals emotie, gedrevenheid, jubel en gebed. Hierdoor geeft het koor uitvoeringen met een uiteenlopend karakter. Dat het koor bovendien zeer populair is mag blijken uit de vele optredens die men per jaar heeft, waarvan een aantal in het buitenland. De dertig zangers laten zich leiden door dirigent Paul Kempers, de man met het uitmuntende muzikale gehoor.
Gehuld in authentieke kleding garandeert het koor een onvergetelijke avond. Prachtige solo's wisselen elkaar af. Ondersteund door een op de achtergrond opererend koor brengt een keur van solisten bekende, maar ook minder bekende volksliederen ten gehore.
Het EBKK heeft al sinds 1998 banden met Raalte, Mis opluisteringen, een huwelijksfeest, uitvaart en een aantal concerten.
De prachtige Basiliek, de gastvrijheid en de goed bezochte missen en concerten maakt het, steeds weer, een zeer bijzondere ervaring voor het EBKK.
Een aardige indruk is te zien via hun YouTube-kanaal: EBKK1987 (ctrl+klik http://www.youtube.com/watch?feature=youtube_gdata&v=xelAmovhSKg&gl=NL of http://www.youtube.com/watch?v=Ae17mr1ps94&feature=related)

Zaterdag 11 februari 20.00 uur in de RK Basiliek te Raalte
Entree kaarten á € 12,50 bij:
– VVV / ANWB Raalte, Varkensmarkt 8, 8102 EG Raalte, tel. 0572 35 24 06, openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 9.30 - 17.00 uur en zaterdag 9.30 - 16.00 uur.
Indien voorradig 's avonds in de kerk VVV Raalte.

Overigens zoeken wij naar nieuwe leden, 1e tenoren en diepe bassen (evt. basso profondo), die ons koor kunnen versterken. Een kennismaking met het koor, zodat u zelf kunt bepalen of het u iets lijkt, is snel geregeld. U kunt zich voor een eerste kennismaking aanmelden door contact op te nemen met een van de bestuursleden (zie www.ebkk.nl).

Adres:
Kerkstraat 8
Postcode:
8102 EA
Plaats:
Raalte (Boek overnachting in Raalte)
Dagje uit in Raalte | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.ebkk.nl
Email adres:
secretaris apenstaartje ebkk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van EBKK.
Telefoon:
06-26063826


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-01-24 15:36:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar