Christelijke Muziek & Concertagenda

CD Presentatie Leonore Lub op Schnitgerorgel Noordbroek Noordbroek, Groningen


Naam:
CD Presentatie Leonore Lub op Schnitgerorgel Noordbroek
Datum:
17 december 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - u
Omschrijving:

Op zaterdag 17 december presenteert Leonore Lub haar nieuwe cd, ingespeeld op het Arp Schnitgerorgel in de kerk van Noordbroek. De titel, ‘Veni Redemptor Gentium’, verwijst naar de gregoriaanse tekst die als basis diende voor het adventslied bij uitstek ‘Nun komm, der Heiden Heiland’. Bach componeerde er enkele van zijn mooiste koraalbewerkingen over en eeuwen later inspireerde het Hugo Distler, midden in de donkere tijd voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog tot een grootse en indrukwekkende partita. De cd documenteert verder enkele beroemde Bachwerken: de brillante Toccata in C BWV 564, drie bewerkingen over ‘Allein Gott in der Höh sei Ehr’ en het feestelijke Praeludium und Fuge BWV 547. Dit laatste werk (b)lijkt te zijn gecomponeerd voor de kersttijd.

Deze nieuwe cd vormt met de in augustus gepresenteerde cd van Peter Westerbrink met voornamelijk onbekende Noord-Duitse orgelmuziek een fraai tweeluik van het onvolprezen Noordbroekster Schnitgerorgel.

De feestelijke presentatie begint om 15.00 uur. Leonore Lub speelt ter omlijsting enkele werken van de cd en na afloop is er alle gelegenheid om, onder het genot van een hapje en en drankje, na te praten.

Adres:
Noordersingel 1
Postcode:
9635 TW
Plaats:
Noordbroek (Boek overnachting in Noordbroek)
Dagje uit in Noordbroek | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.kerknoordbroek.nl
Email adres:
info apenstaartje kerknoordbroek.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Leonore Lub.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-12-12 13:45:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar