Christelijke Muziek & Concertagenda

Rotterdams Opera Koor viert 45 jaar Nieuwjaarsconcert Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Rotterdams Opera Koor viert 45 jaar Nieuwjaarsconcert
Datum:
7 januari 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19u - 30u
Omschrijving:

Op zaterdagavond 7 januari geeft het Rotterdams Opera Koor (ROK) voor de 45ste keer zijn feestelijke Nieuwjaarsconcert in de Doelen. Centraal staat dit keer de opera Norma van Bellini. Het grootste koor uit de regio zingt hoogtepunten uit dit meeslepende werk, samen met maar liefst vier solisten.

Sopraan Annemarie Kremer was al eerder te gast bij het ROK, maar zij is bij velen ook bekend van haar optreden afgelopen mei tijdens het Bevrijdingsconcert in Amsterdam, in aanwezigheid van koningin Beatrix.
Als geen ander weet Annemarie Kremer de toeschouwer te ontroeren als de gedoemde priesteres Norma. Met de beroemde aria Casta Diva weet zij je diep in het hart te raken. Zij wordt terzijde gestaan door mezzosopraan Mylou Mazali, tenor Jeroen Bik en bas Gert-Jan Alders. Ook deze solisten hebben hun sporen op de vaderlandse podia al ruimschoots verdiend. Zoals gebruikelijk eindigt het ROK de avond vrolijk, deze keer met een Franse toets. Hierbij zal Ballet- en Theaterstudio Gwendolyn voor een bruisende verrassing zorgen.
Koor en solisten worden begeleid door symfonie-orkest Continuo Rotterdam. De muzikale leiding is ook deze keer weer in handen van dirigent Ago Verdonschot.

Kaarten vanaf € 26,50: programmaboekje en een kopje koffie inbegrepen. Kaarten zijn te bestellen op tel.nr: 06 29451265 of via: www.rokoor.nl. Aanvang: 19.30uur

Adres:
de Doelen
Postcode:
3012CT
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.rokoor.nl
Email adres:
info apenstaartje rokoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Rotterdams Opera Koor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-11-25 13:33:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar