Christelijke Muziek & Concertagenda

A Festival of Nine Lessons and Carols Grijpskerk, Friesland


Naam:
A Festival of Nine Lessons and Carols
Datum:
11 december 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
17:00u - 18:00u
http://www.youtube.com/watch?v=NPpe-6ougCs
Omschrijving:

Engelse Carols klinken in de Hervormde Kerk Grijpskerk


Zondag 11 december 2011 om 17.00 uur zal het koor Choral Voices een kerstconcert geven in de Hervormde Kerk van Grijpskerk. Net als voorgaande jaren zal het koor een ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ verzorgen. Deze traditionele kerstviering bestaat uit de negen lezingen van het kerstverhaal (de Lessons), omlijst door bekende en minder bekende kerstliederen (de Carols).

Behalve de overbekende Carols zoals ‘ In the bleak midwinter’ en natuurlijk ‘Once in Royal David’s city’, zal er een prachtige moderne Carol van de Zweedse componist Jan Sandström gezongen worden. Het ‘Lux aurumque’ van Eric Whitacre, dat vorig jaar veel succes oogstte, zal dit jaar ook weer klinken. Uiteraard zullen de toehoorders uitgenodigd worden tot meezingen van enkele bekende Carols. De muzikale begeleiding is in handen van organist Euwe de Jong.

Choral Voices, dat onder leiding staat van Daniël Rouwkema, is een jong koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire Engelse kathedrale muziek. Behalve dit traditionele ‘Festival of Nine Lessons and Carols’, zingt het koor tweemaandelijks een Choral Evensong op de derde zondag van de maand in de Nieuwe Kerk in Groningen. Choral Voices heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een koor dat zich kan meten met Engelse kathedrale koren. Onlangs heeft men nog met groot succes een Evensong verzorgd in de St. Nicolaaskerk te Amsterdam. Afgelopen seizoen heeft een koorreis naar Bristol veel waardering geoogst.

De Hervormde Kerk van Grijpskerk leent zich uitstekend voor deze bijzondere viering. Ervaring leert dat er een sprookjesachtige sfeer ontstaat van koorklanken, kaarslicht en het komende kerstfeest. Kortom, een bijzondere viering. Een om niet te missen!

Adres:
kerkplein 11
Postcode:
9843 HB
Plaats:
Grijpskerk (Boek overnachting in Grijpskerk)
Dagje uit in Grijpskerk | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Kerst
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Choral Voices, Daniël Rouwkema(dirigent), Euwe de Jong(orgel)

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 6,00


Internetadres:
http://www.choralvoices.nl
Email adres:
bestuur apenstaartje choralvoices.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Choral Voices.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-11-22 19:38:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar