Christelijke Muziek & Concertagenda

Beestenboel - alle hens aan dek Den Haag Centrum, Zuid-Holland


Naam:
Beestenboel - alle hens aan dek
Datum:
4 februari 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Al 75 jaar heeft het Residentiekoor een prominente plaats in het muziekleven in Den Haag. Het koor heeft in die jaren een groot aantal werken uitgevoerd van klassieke en hedendaagse componisten. Componisten als Mozart, Brahms, Verdi, Mendelssohn of Britten, Poulenc, Pärt en Andriessen. Geen platgetreden paden, het Residentiekoor is steeds op zoek naar de verrassing. Verrassend onbekende composities (tweede uitvoering in Nederland van The armed Man) of verrassende benadering van een bekend werk (Ein Deutsches Requiem in bewerking voor twee vleugels in sfeervol lichtdecor). Het jubileumconcert op 4 februari ademt die geest van verrassing en originaliteit. Een geheel Nederlands programma met werken van Hendrik Andriessen (opgedragen aan het Residentiekoor), Strategier en Wagenaar, gebaseerd op gedichten van Buddingh (de Gorgelrijmen) en de Schoolmeester (De Schipbreuk). Het Residentiekoor heeft toestemming gekregen van de erven Wagenaar om de Schipbreuk te laten bewerken voor uitvoering voor koor en kamerorkest. 4 februari zal de wereldpremière plaatsvinden van deze bewerking tijdens ons jubileumconcert. Al eerder werd gewezen op het streven om de uitvoering zelf verrassend te presenteren. Dat zal ook het geval zijn op het jubileumconcert. Een digitaal visuele presentatie is een wezenlijk onderdeel van het programma. Kortom, reden genoeg om te komen luisteren en kijken op zaterdag 4 februari in de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag.
Kaarten (inclusief garderobe, welkoms- en pauzedrankje) tot 22 december €25 via de leden, de website van het koor: www.residentiekoor.nl of telefonisch 070-3278953.
Na 22 december kosten de kaarten €27,50 en zijn dan ook via de kassa van de Dr. Anton Philipszaal verkrijgbaar.

Adres:
Spuiplein 150
Postcode:
2511DG
Plaats:
Den Haag Centrum (Boek overnachting in Den Haag Centrum)
Dagje uit in Den Haag Centrum | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Jubileum
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Residentiekoor,dirigent: Martin van der Brugge; orkest Continuo Rotterdam; pianist: Laura Sandee; solisten: Hieke Meppelink, Amand Hekkers en Marc Drost.

Entreeprijs:
€ 27,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
svp van tevoren aanmelden
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.residentiekoor.nl
Email adres:
residentiekoor apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Residentiekoor.
Telefoon:
0703278953

Kaarten:
t/m 22 december voor €25 verkrijgbaar via leden, tel. 0703278953 en www.residentiekoor.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-11-23 21:21:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar