Christelijke Muziek & Concertagenda

O Nata lux (geboorte van het licht) De Glind, Gelderland


Naam:
O Nata lux (geboorte van het licht)
Datum:
17 december 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.30u - 16.00u
Omschrijving:

Concert O Nata Lux (Geboorte van het licht)

Op 17 december a.s. om 14.30 uur geeft het Amersfoorts gemengd koor On Y Chante olv van dirigent Coert Bremmers een concert in de Dorpskerk in de Glind. Voor de begeleiding en een muzikaal intermezzo zorgt organist Bauke Reitsma. Het koor bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste leden, zingt op hoog amateurniveau en voert meerdere concerten per jaar uit.


Bij dit concert wordt de sfeer bepaald door midwinter. Van oudsher wordt dit ervaren als een bijzonder tijdstip van het jaar. Het licht wordt geboren, de zon staat op haar keerpunt en een nieuwe beweging ontstaat: de groei van het licht.


Een prachtig moment dat wereldwijd wordt gevierd en in het Christelijk geloof is samengesmolten met het vieren van de geboorte van Christus. On Y Chante neemt de rust en stilte om zich te bezinnen en terug te kijken op wat er in het afgelopen jaar is gebeurd. Fijne en leuke dingen, zoals geboorte en bruiloft. En misschien ook verdrietige dingen zoals het overlijden van een dierbare. Het is een tijdstip van vooruit kijken, van inspiratie, hoop en vertrouwen, een moment van kracht

Daarnaast bezingt On Y Chante de verstilling van de winter en het ontluiken van het nieuwe licht. De geboorte van het kerstkind wordt tot uiting gebracht in traditionele kerstliederen en kerstliederen met een kleine twinkeling. Er zijn o.a werken van Sullivan, Holst, Tavener, Whitacre, Bruckner, H. Andriessen, Zoltan en Saint-Saëns te beluisteren.


Kaarten in de voorverkoop € 10,00. Reserveren kan via www.oyc.nl of telefonisch bij Bram van Vulpen (033-4550499). Bij de kerk is de prijs € 12,50
Dorpskerk De Glind, Postweg 78, 3794 MN De Glind, kerk open om 14.00 uur.

Adres:
Dorpskerk De Glind Postweg 78
Postcode:
3794MN
Plaats:
De Glind (Boek overnachting in De Glind)
Dagje uit in De Glind | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.oyc.nl
Email adres:
info apenstaartje oyc.nl
Meer concerten:
Alle concerten van On Y Chante.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-11-13 19:49:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar