Christelijke Muziek & Concertagenda

Requiem Mozart in Canatedienst Bussum, Noord-Holland


Naam:
Requiem Mozart in Canatedienst
Datum:
20 november 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:15u
Omschrijving:

Cantatedienst bgv laatste zondag kerkelijk jaar

Net zoals vreugde hoort ook verdriet bij het leven. De intensheid van deze gevoelens en beleving is voor iedereen anders net als de uiting daarvan. De uiting van deze gevoelens via muziek is er daar één van, ‘Rouwmuziek’ is misschien wel de meest universele uiting van verdriet. Bij het woord Requiem denkt ook iedereen aan verdriet vertolkt door muziek. Toch is het zo dat een Requiem of andere ‘rouwmuziek’ alleen maar verdriet verbeeld, integendeel, alle composities eindigen niet met het verdriet maar met de grote troost van het leven na de dood.

Op zondag 20 november staat de cantatedienst geheel in het teken van de herdenking van de overledenen met in de liturgie o.a. het Requiem van W.A. Mozarten en de grote bewerkingen voor koor, orkest en orgel van Ludo Vugs over ‘Heer herinner u de namen’ en ‘God heeft het eerste woord’, zoals Voices die kort geleden heeft opgenomen op hun nieuwe CD “Hemels”. Zoals gebruikelijk is de orkestbegeleiding van het Wilhelminaconsort onder aanvoering van concertmeester Wouter Groesz en bespeelt Wybe Kooijmans het orgel. De solisten kennen we nog van vorige cantatediensten: Marca Hanegraaff (sopraan), Karen Sanders (alt), Erik Janse (tenor) en Rob van Surksum (bas). Het vocaal ensemble Voices zingt de koorpartijen en het geheel staat onder leiding van Piet Philipse.

Er zijn in dit oecumenisch samenzijn ditmaal twee liturgen, van Protestantse zijde Stephan de Jong en van Katholieke zijde Eugene Jongerden. Verdere muzikale toelichting van de hand van de dirigent wordt op de liturgie afgedrukt. Vanwege de verwachte grote belangstelling van de dienst die om 7 uur ’s avonds begint, wordt ieder verzocht om op tijd aanwezig te zijn.

De toegang voor de cantatediensten in Bussum willen wij vrij houden, zodat deze voor iedereen bereikbaar is en blijft, maar de collecte wordt van harte in uw belangstelling aanbevolen om deze diensten financieel in stand te houden. Speciaal deze dienst omdat dit vanwege het grote aantal musici een tamelijk kostbare dienst betreft.

Adres:
Wilhelminakerk, Wilhelminaplantsoen 14, Bussum
Postcode:
1404 JB
Plaats:
Bussum (Boek overnachting in Bussum)
Dagje uit in Bussum | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Marca Hanegraaf sopraan
Karen Sanders alt
Erik Janse tenor
Rob van Surksum bas
Vocaal ensemble Voices
Wilhelminaconsort
Wybe Kooijmans orgel

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.voicesbussum.nl
Email adres:
info apenstaartje pietphilipse.nl
Meer concerten:
Alle concerten van vocaal ensemble voices bussum.
Telefoon:
06 5109 5924


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-11-06 18:55:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar