Christelijke Muziek & Concertagenda

Missa In illo tempore Vries, Drenthe


Naam:
Missa In illo tempore
Datum:
20 november 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - u
Omschrijving:

Capella Groningen: Monteverdi, Schütz, Bach

Onder de titel In illo tempore geeft Capella Groningen op 19 en 20 november a.s. concerten met werk van de componisten Monteverdi, Schütz en Bach. Hiermee bestrijkt het koor de gehele muzikale periode die barok wordt genoemd. Monteverdi stond aan de wieg ervan, Bach aan het eind. Diens werk werd door jongere componisten, zoals zijn zonen, al ouderwets gevonden. De in dit programma uitgevoerde meesterwerken behoren tot de mooiste koorwerken die ooit geschreven zijn. In illo tempore (in die tijd) is de naam van de mis van Monteverdi, gebaseerd op een motet van de renaissancecomponist Gombert. Verder wordt een drietal motetten uitgevoerd van Heinrich Schütz, die als belangrijkste Duitse componist van de eerste helft van de 17e eeuw sterk beïnvloed was door zijn Venetiaanse leermeesters Gabrieli en Monteverdi. Ook staat het dubbelkorige motet Der Geist hilft unser Schwachheit auf van J.S. Bach op het programma. Voor het schrijven van zijn schitterende motetten greep Bach terug op een muziekstijl die bloeide in het midden van de 17e eeuw, zoals in de werken van Schütz. Aan het concert wordt meegewerkt door de sopraan Stefanie True, die enkele solo-aria’s van Schütz en Monteverdi uitvoert, en verder Cristian Gutiérrez – theorbe, Vincent van Laar – orgel en Wilma van der Wardt – cello. Het geheel staat onder leiding van Enrique López-Cortón.
De concerten zijn op zaterdag 19 november in de Der Aa-kerk Groningen, aanvang 20.15 uur en op zondag 20 november in de Dorpskerk van Vries, aanvang 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden en aan de kerk, of te reserveren per telefoon 050-3095698 of e-mail reserveringen@capellagroningen.nl. Korting met Stadjerspas (alleen Aa-kerk). Gereserveerde plaatsen voor reserveringen en voorverkoop. Website: www.capellagroningen.nl.
Capella Groningen zoekt dringend tenoren voor het volgende project: Palestrina – Missa Papae Marcelli, en Victoria – motetten. Concerten 17 t/m 19 februari 2012, o.a. in Groningen en Utrecht , Pieterskerk. Belangstelling? Meld je aan en je krijgt een vrijkaartje voor één van de concerten In illo tempore. Mail naar koorcommissaris@capellagroningen.nl, of bel 050 5425281 (Joske van der Hoeven). Meer info op onze website.

Adres:
Dorpskerk
Postcode:
9481 BE
Plaats:
Vries (Boek overnachting in Vries)
Dagje uit in Vries | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Monteverdi, Schütz, Bach

Uitvoerenden:
Capella Groningen
o.l.v. Enrique López-Cortón
m.m.v. Stefanie True - sopraan,
Cristian Gutiérrez - theorbe,
Vincent van Laar - orgel,
Wilma van der Wardt - cello

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.capellagroningen.nl
Email adres:
reserveringen apenstaartje capellagroningen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Capella Groningen.

Kaarten:
reserveringen@capellagroningen.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-11-01 20:58:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar