Christelijke Muziek & Concertagenda

Kurios Klarinetkwartet en Orgel Veenendaal, Utrecht


Naam:
Kurios Klarinetkwartet en Orgel
Datum:
5 november 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

André Heuvelman neemt cd Kurios Klarinetkwartet in ontvangst tijdens Westerkerkmuziek
Op zaterdagmiddag 5 november treedt het Kurios Klarinetkwartet op in de serie Westerkerkmuziek Veenendaal in samenwerking met de Veenendaalse organist Bert Wisgerhof. Een belangrijk deel van het concert staat in het teken van de presentatie van de tweede cd van het Kurios Klarinetkwartet. De bekende Veenendaalse trompettist André Heuvelman zal deze cd in ontvangst nemen. Het in 2002 opgerichte kwartet bestaat uit de klarinettisten Judith van der Plas, Boukje Musch, Tineke van der Meulen en (bas)klarinettist Peter Koetsveld, afkomstig uit Veenendaal. Alle leden van het kwartet hebben hun conservatoriumstudie afgerond met een diploma uitvoerend musicus of met een Mastersdiploma. Ze speelden allen in diverse orkesten en kamermuziekensembles. Na de oprichting van het Kurios Klarinetkwartet volgden vele concerten waaronder twee internationale tournees. In 2006 werd de eerste cd opgenomen met het speciaal voor het kwartet gecomponeerde werk van Frank den Herder en dit jaar werd de tweede cd ‘Heerlijk’
geproduceerd. Op het programma van 5 november staan werken van componisten uit de 16e eeuw (o.a. Monteverdi en Sweelinck), de 18e eeuw (o.a. Mozart en Haydn) en de 20e eeuw (o.a. Langlais en Verdonck). Bert Wisgerhof speelt samen met het kwartet een drietal dansen van Susato en zal daarnaast op het Skrabl orgel twee werken laten horen.
Het adres van de Westerkerk is Goudvink 2. De aanvang van het concert is 16.00 uur en de toegang is gratis. Ter bestrijding van de kosten wordt er wel een collecte gehouden.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kurios Klarinetkwartet en Bert Wisgerhof (orgel)

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-10-30 16:08:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar