Christelijke Muziek & Concertagenda

Officium Defunctorum, Requiem voor 6 stemmen Den Haag Centrum, Zuid-Holland


Naam:
Officium Defunctorum, Requiem voor 6 stemmen
Datum:
20 november 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 18:00u
Omschrijving:

Officium Defunctorum: Requiem voor 6 stemmen
Dit jaar is het 400 jaar geleden dat de Spaanse componist Tomas Luis de Victoria (1548 - 1611) overleed. Een belangrijke aanleiding voor Renaissance kamerkoor Cappella Stella Maris om het Requiem voor 6 stemmen - een meesterwerk dat hij publiceerde in 1605 – in het komend najaar ten gehore te brengen op twee verschillende locaties.

Cappella Stella Maris voert – onder muzikale leiding van Mikae Natsuyama - het requiem uit op zaterdag 12 november a.s. in de St. Willibrordkerk te Utrecht en op zondag 20 november a.s. in de Duitse Kerk te Den Haag.

Vocaal ensemble Cappella Stella Maris
Cappella Stella Maris is een vocaal ensemble dat zich onder de bezielende leiding van Mikae Natsuyama toelegt op de uitvoering van religieuze muziek uit de renaissance en vroeg-barok. Deze oude muziek vergt een andere benadering dan koorwerken uit latere tijden. Zo maken de zangers nog meer dan anders gebruik van de akoestiek om met behulp van boventonen tot één gezamenlijke klank te komen. Dit vraagt om een luisterende en responsieve manier van zingen. Cappella Stella Maris bestaat uit twaalf ervaren amateurzangers.

Mikae Natsuyama
Mikae Natsuyama studeerde kerkmuziek aan de Elisabeth University of Music in Hiroshima, Japan. In 1992 kwam zij naar Nederland om zich verder te bekwamen in de uitvoering van oude muziek. Zij studeerde aan het Brabants Conservatorium bij Rebecca Stewart en aan het Koninklijk Conservatorium bij Marius van Altena, Thea van der Putten en Jill Feldman. In 2008 richtte zij Cappella Stella Maris op met het doel om deze bijzondere muziek op authentieke wijze uit te voeren. Onder haar leiding gaf Cappella Stella Maris reeds enkele concerten.

Entree: € 15,00 aan de kassa (€ 12,00 in voorverkoop)
Reservering: 06 4847 1653

Adres:
Bleijenburg 3b
Postcode:
2511 VC
Plaats:
Den Haag Centrum (Boek overnachting in Den Haag Centrum)
Dagje uit in Den Haag Centrum | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Gregoriaans (meer Gregoriaans)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://cappellastellamaris.webs.com/concertagenda.htm
Email adres:
cappellastellamaris apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella Stella Maris.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-10-24 19:21:33

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar