Christelijke Muziek & Concertagenda

Uniek concert JAN VAYNE met DEO JUVANTE Weesp, Noord-Holland


Naam:
Uniek concert JAN VAYNE met DEO JUVANTE
Datum:
10 november 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

PERSBERICHT



Jan Vayne met Chr. Koorvereniging Deo Juvante in Grote Kerk Weesp

UNIEKE CONCERTEN

Deo Juvante uit Huizen is door de organisatie van “Koorconcerten” uitgenodigd om op donderdag 10 november in de Grote Kerk in Weesp, samen met pianist Jan Vayne, een concert te geven. De bariton Rob van Surksum zal het publiek verrassen met zijn stem en Henk Strootman zal koor en solist begeleiden op een Domus Concertorgel. De muzikale leiding is in vertrouwde handen van dirigent Bert Moll.
Liefhebbers van koor-, orgel- en pianomuziek zijn van harte uitgenodigd.

Deo Juvante viert dit jaar zijn 60-jarig bestaan en beschouwt deze uitnodiging als één van de toppers in dit feestelijke jaar. De 120 leden tellende, gemengde koorvereniging brengt een zeer gevarieerd repertoire. Het is niet de eerste keer, dat het koor samen met Jan Vayne zingt; enkele jaren geleden was in de Grote Kerk in Naarden geen plaats onbezet.

Jan Vayne is in binnen- en buitenland bekend als een virtuoos en creatief pianist. Ogenschijnlijk voortkomend uit het niets, heeft hij het vermogen om spontaan de meest diverse soorten improvisaties te laten ontstaan. Een internationale doorbraak beleefde Jan Vayne tijdens concerten in Amerika, waaronder één in de Shakespeare Library in Washington en tijdens het inauguratiebal van president Clinton ter gelegenheid van diens tweede ambtstermijn.

De bariton Rob van Surksum speelde diverse rollen in de succesvolle musical “The Phantom of the Opera” in Scheveningen en in Antwerpen. Ook speelde hij mee in de theaterproductie “Oh Johnny”, een theatraal levenslied over het leven van Johnny Jordaan. In 1999 speelde deze artiest de rol van Emile de Becque in de musical “South Pacific” van R. Rodgers.

Henk Strootman begeleidt koor en solist op een Domus Concertorgel. De warme, herkenbare Domus-klank is gebaseerd op de technologie van de Italiaanse orgelbouwer Viscount. Technici en intonateurs zijn al meer dan 40 jaar bezig om de klankkleuren van het instrument te verfijnen.
Kenners bestempelen het Domus Concertorgel als een professioneel begeleidingsinstrument.

Bert Moll heeft deze avond de muzikale leiding. Hij heeft een brede ervaring in de korenwereld. Verschillende grote koren in Nederland (Urker mannenkoor Hallelujah, Deo Juvante uit Huizen en Chr. Mannenkoor Lelystad) en het Groot Nationaal Strijkorkest staan onder zijn directie.

Bezoekers van dit unieke concert kunnen genieten van de afwisseling tussen koor- en orgelmuziek, het bijzondere improvisatietalent van Jan Vayne en de prachtige stem van Rob van Surksum.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerkdeuren gaan open om 19.15 uur.
Kaarten voor deze avonden kosten aan de kerk € 7,50; een gezinskaart € 25,-.
Reserveren is mogelijk: www.koorconcerten.nl. Telefoon 06-54 67 41 95

Adres:
Herengracht 17
Postcode:
1382 AE
Plaats:
Weesp (Boek overnachting in Weesp)
Dagje uit in Weesp | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.koorconcerten.nl
Email adres:
ajmvanthof apenstaartje casema.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Bert Moll.

Kaarten:
gezinskaart € 25,-

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-10-14 08:53:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar