Christelijke Muziek & Concertagenda

Uniek concert JAN VAYNE met Mannenkoor LELYSTAD Bolsward, Friesland


Naam:
Uniek concert JAN VAYNE met Mannenkoor LELYSTAD
Datum:
28 oktober 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Op vrijdag 28 oktober is de Martinikerk in Bolsward de plaats waar liefhebbers van koor-, orgel- en pianomuziek van harte uitgenodigd zijn.
Chr. Mannenkoor Lelystad, de bekende pianist Jan Vayne, organist Henk Strootman, Domus Concertorgel en de bariton Rob van Surksum zullen het publiek verrassen met hun geweldige muziek.
De muzikale leiding is in vertrouwde handen van dirigent Bert Moll.

Het Chr. Mannenkoor Lelystad werd opgericht in januari 1990. Het koor heeft ruim 90 leden. In de afgelopen jaren heeft het koor een repertoire opgebouwd dat bestaat uit Nederlandse geestelijke liederen, negro-spirituals, Engelse, Franse, Duitse, Russische en Latijnse liederen. Het koor treedt regelmatig op diverse locaties op in binnen- en buitenland (Concertgebouw Amsterdam, Grote Kerk in Naarden, Kapel St. Louis in Oudenbosch).
Het koor trad al vaker op met Jan Vayne.

Jan Vayne is in binnen- en buitenland bekend als een virtuoos en creatief pianist. Ogenschijnlijk voortkomend uit het niets, heeft hij het vermogen om spontaan de meest diverse soorten improvisaties te laten ontstaan. Een internationale doorbraak beleefde Jan Vayne tijdens concerten in Amerika, waaronder één in de Shakespeare Library in Washington en tijdens het inauguratiebal van president Clinton ter gelegenheid van diens tweede ambtstermijn.

De bariton Rob van Surksum speelde diverse rollen in de succesvolle musical “The Phantom of the Opera” in Scheveningen en in Antwerpen. Ook speelde hij mee in de theaterproductie over het leven van Johnny Jordaan “Oh Johnny”. In 1999 speelde deze artiest de rol van Emile de Becque in de musical “South Pacific” van R. Rodgers.

Henk Strootman begeleidt koor en solist op een Domus Concertorgel. De warme, herkenbare Domus-klank is gebaseerd op de technologie van de Italiaanse orgelbouwer Viscount. Technici en intonateurs zijn al meer dan 40 jaar bezig om de klankkleuren van het instrument te verfijnen.
Kenners bestempelen het Domus Concertorgel als een professioneel begeleidingsinstrument.

Bert Moll heeft deze avond de muzikale leiding. Hij heeft een brede ervaring in de korenwereld. Verschillende grote koren in Nederland (Urker mannenkoor Hallelujah, Deo Juvante uit Huizen en Chr. Mannenkoor Lelystad) en het Groot Nationaal Strijkorkest staan onder zijn directie.

Bezoekers van dit unieke concert kunnen genieten van de afwisseling tussen koor- en orgelmuziek, het bijzondere improvisatietalent van Jan Vayne en de prachtige stem van Rob van Surksum.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerkdeuren gaan open om 19.15 uur.
Kaarten voor deze avond kosten aan de kerk € 7,50; een gezinskaart € 25,-.
Reserveren is mogelijk: www.koorconcerten.nl. Telefoon 06-54 67 41 95

Adres:
Kerkstraat
Postcode:
8701 HP
Plaats:
Bolsward (Boek overnachting in Bolsward)
Dagje uit in Bolsward | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.koorconcerten.nl
Email adres:
ajmvanthof apenstaartje casema.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Bert Moll.

Kaarten:
gezinskaart € 25,-

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-10-14 08:48:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar