Christelijke Muziek & Concertagenda

Evensong Oudewater, Zuid-Holland


Naam:
Evensong
Datum:
26 november 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.30u
Omschrijving:

Christelijk jongerenkoor Da Capo is al ruim vijftien jaar muzikaal actief. Wat ooit (1994) begon als een éénmalig initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot jongerenkoor dat vocale muziek van goede kwaliteit uitvoert. De muzikale leiding van het jongerenkoor ligt in handen van de jeugdige en enthousiaste dirigente, Mariëlle Heidekamp. Na een lange periode als ‘jaar-rond-koor’, opereert Da Capo momenteel als projectkoor waarbij jaarlijks zo’n drie projecten op de agenda staan. Ieder project wordt afgesloten met één of meerdere concerten waarbij het koor begeleid wordt door haar vaste organist, Gerben Mourik. Gerben geniet internationale bekendheid in de orgelwereld.
Op zaterdag 26 november staat een bijzonder concert gepland als afsluiting van het najaarsproject van Da Capo. In de Grote of St. Michaëlskerk van Oudewater wordt een ‘Evensong’ gehouden. Een evensong is een liturgische dienst, afkomstig uit de Anglicaanse kerktraditie. Vocale muziek neemt tijdens een evensong een belangrijke plaats in als muzikale omlijsting van de liturgische onderdelen. Daarnaast is er tijdens een evensong ruimte voor enkele orgelsoli.
Voor uitvoering van de evensong werkt Da Capo ook dit keer samen met haar vaste begeleider, Gerben Mourik. Voor de orgelbegeleiding zal hij gebruik maken van het Engelse koororgel dat hij overigens op zijn duimpje kent. Gerben is namelijk als vaste organist verbonden aan de grote of St. Michaëlskerk van Oudewater.

Adres:
Grote of St. Michaëlskerk
Postcode:
3421AX
Plaats:
Oudewater (Boek overnachting in Oudewater)
Dagje uit in Oudewater | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Jongerenkoor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Evensong

Uitvoerenden:
Jongerenkoor da Capo o.l.v. Mariëlle Heidekamp.
Gerben Mourik als organist.

Entreeprijs volwassenen:
€ 5,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt

Email adres:
jongerenkoordacapo apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Da Capo.

Kaarten:
aan de deur van de kerk

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-10-07 16:32:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar