Christelijke Muziek & Concertagenda

Lustrum Concerten Sjosjanim Rhenen, Utrecht


Naam:
Lustrum Concerten Sjosjanim
Datum:
8 oktober 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - u
Omschrijving:

Christelijk Symfonieorkest Sjosjanim bestaat dit jaar 15 jaar. Dit derde lustrum wordt gevierd met een tweetal feestelijke concerten in Rhenen en Rotterdam.

Op het programma het meeslepende Pianoconcert nr. 2 van Sergej Rachmaninov, de glorieuze Pomp and Circumstances van Edward Elgar, en de intieme Biblische Lieder van Antonin Dvorak. Het programma bevat ook de spannende Karelia Suite van de Finse componist Jean Sibelius en het ‘feest der herkenning’ zal worden gevierd met de Piet Hein Rhapsodie van de Nederlander Peter van Anrooy.

De concerten vinden plaats op 8 oktober in de Cunerakerk te Rhenen (Kerkplein 1) en op 22 oktober in de Prinsekerk te Rotterdam (Schepenstraat 69). Beide concerten beginnen om 19.30 uur.

De artistieke leiding van de concerten is in handen van Patrick van der Linden, die sinds 2005 als dirigent verbonden is aan Symfonieorkest Sjosjanim.

Solisten
Wouter Bakker zal soleren in Rachmaninovs Pianoconcert nr. 2. In 1995 debuteerde hij voor radio en televisie, het laatste bij de AVRO met jeugdwerken van Bela Bartok. In 1997 volgden de eerste cd-opnames met muziek van George Gershwin.

De bariton Daniël Hermán Mostert zal de Biblische Lieder van Antonin Dvorak voor zijn rekening nemen. Naast zijn werkzaamheden als zanger bij het Groot Omroepkoor is hij actief als lied- en oratoriumzanger. Samen met pianiste Sofia Vasheruk trad hij ondermeer op tijdens het WDR-Musikfest in Münster en het Grachtenfestival te Amsterdam.

Sjosjanim
Christelijk Symfonieorkest Sjosjanim bestaat sinds 1996 en is sindsdien uitgegroeid tot een compleet amateur Symfonieorkest. Het orkest gaf in de achterliggende periode concerten met medewerking van onder andere pianist Klaas Jan Mulder, violiste Laura van der Stoep en Peter en Jaap Eilander en werkt jaarlijks mee aan educatieve projecten. In 2007 verscheen een tweede cd met werken van onder andere Bach, Brahms en Vaughan Williams.

Kaarten
Kaarten zijn te bestellen via www.sjosjanim.nl

Adres:
Kerkplein 1
Postcode:
3911 LE
Plaats:
Rhenen (Boek overnachting in Rhenen)
Dagje uit in Rhenen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Symfonieorkest Sjosjanim
O.l.v. Patrick van der Linden
Piano: Wouter Bakker
Bariton: Daniël Hermán Mosterd

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 6,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.sjosjanim.nl
Email adres:
info apenstaartje sjosjanim.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Sjosjanim symfonieorkest.

Kaarten:
info@sjosjanim.nl / www.sjosjanim.nl / 0318-416562 (Anneke Jol)

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-09-14 20:25:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar