Christelijke Muziek & Concertagenda

Open Monumentendag Concert Nes aan de Amstel, Noord-Holland


Naam:
Open Monumentendag Concert
Datum:
10 september 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 16:30u
Omschrijving:

Oostzaan blaast in
Nesser Urbanuskerk

NES A.D. AMSTEL – De open monumentendag (10 september) krijgt dit jaar in Nes een speciale klank. De christelijke muziekvereniging Crescendo uit Oostzaan verzorgt zaterdagmiddag om 15.30 uur een concert in de St. Urbanuskerk. Het orkest is bekend om de koperblaasinstrumenten en de slagwerkgroep. Dirigent Bart Koning, opgegroeid in het Limburgse blaaswereldje, is verbonden aan o.a. de Muziek- en Dansschool Amstelveen.

Crescendo speelt in Nes aan de Amstel nummers uit de musical Mary Poppins. Ook muziek van de rockgroep Queen klinkt in de kerk. En o.a. schitterende muziek uit de film Pirates of the Caribbean.
Het orkest dat volgend jaar een eeuw bestaat telt ruim veertig leden. Crescendo heeft een breed repertoire met filmmuziek, koralen, arrangementen van popmuziek en werken van klassieke en hedendaagse componisten. Regelmatig begeleiden orkestleden kerkdiensten.
De toegang tot dit speciale concert is gratis, maar uw royale gift bij de uitgang van de kerk wordt zeer op prijs gesteld
De organisatie is in handen van de Stichting Vrienden van de Urbanuskerk die zich inspant om dit monument als baken in Amstelland te bewaren.

Toren beklimmen
De monumentale kerk in Nes is ontworpen door architect Jos Cuypers, zoon van Pierre Cuypers die de Urbanuskerk in Bovenkerk heeft getekend. Op zaterdag 10 en ook zondag 11 september (het hele monumentenweekend) is de kerk in Nes vanaf half twaalf open voor belangstellenden. Pastor Rob Mascini geeft op zondag een rondleiding om 11.30 en 13 uur. De toren kan op beide dagen worden beklommen. Vanuit de hoge positie heb je een schitterend zicht op het weidse Amstelland.
Deze Urbanuskerk is een rijksmonument. Deze neogotische basiliek is in 1891 ingewijd. In de kerk staat nog een communiebank uit 1860, die is meegenomen uit het kerkje dat tevoren in Nes stond. Bijzonder in de Urbanuskerk zijn de tegeltableaus waarop in veertien staties de kruisweg van Christus is afgebeeld. Het grote raam aan de noordzijde van de kerk verhaalt het wonder van Amsterdam. Op het raam aan de westzijde staan de martelaren van Gorkum afgebeeld die in 1572 door de watergeuzen zijn gedood.

Adres:
St. Urbanuskerk Nes aan de Amstel
Postcode:
1189VL
Plaats:
Nes aan de Amstel (Boek overnachting in Nes aan de Amstel)
Dagje uit in Nes aan de Amstel | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Musical (meer musicals)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Nee
Invalidentoilet:
Nee

Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Vrienden Urbanuskerk Nes aan de Amstel.
Telefoon:
020 6400149 of 06 10387188


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-08-10 16:36:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar