Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomerfestival The Inernational Holland Muziek Sessions Alkmaar, Noord-Holland


Naam:
Zomerfestival The Inernational Holland Muziek Sessions
Datum:
3 augustus 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

Openingsconcert van het Zomerfestival in Alkmaar

Het zomerfestival van The International Holland Music Sessions biedt ook dit jaar een reeks van concerten en openbare masterclasses in de Remonstrantse Kerk, Fnidsen 35. De openbare masterclasses, steeds om 14.00 uur, beginnen op maandag 1 augustus en – behoudens op zondag – duren tot en met 20 augustus.
Het openingsconcert in een serie van 12 concerten, van woensdag tot en met zaterdag, vindt plaats op woensdag 3 augustus om 20.00 uur. Dan treedt op de Oostenrijkse celliste Stefanie Prenn, begeleid door Sophiko Simsive uit Georgie. Op het programma staan werken van Schubert en Chopin.
Stefanie Prenn ( 1984 ) studeerde aanvankelijk aan het Conservatorium in Wenen en vervolgde haar studie van 2003 – 2007 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Mostert en Dmitri Ferschtmann. Op dit moment studeert zij bij Reinhard Latzko aan de Universitaet fuer Musik in Wenen. Professor Latzko is overigens een van de docenten tijdens dit festival. Stefanie Prenn treedt regelmatig op als solist, in kamermuziekverband en met orkest. Enkele jaren geleden maakte zij haar debuut in het Concertgebouw in een concert dat toen live via Radio 4 te beluisteren was. Stefanie Prenn won 1e prijzen in diverse competities zoals op het Internationale Mrawinskij Concours in St. Petersburg.
In het tweede deel van het conceert treden op Pala Garcia ( USA ) , begeleid door pianist Sander Sittig met muziek van Brahms en Holliger.
Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar aan de zaal, de VVV of via www.tihms.com. Op deze site vindt u ook het complete programma.

Adres:
Remonstrantse Kerk, Fnidsen 35
Postcode:
1811 ND
Plaats:
Alkmaar (Boek overnachting in Alkmaar)
Dagje uit in Alkmaar | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.tihms.com
Email adres:
info apenstaartje tihms.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stefanie Prenn , cello en Sophiko Simsive, piano.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-07-27 15:33:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar