Christelijke Muziek & Concertagenda

Workshop & Concerten Viola da Gamba Consort Zierikzee, Zeeland


Naam:
Workshop & Concerten Viola da Gamba Consort
Datum:
9 juli 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:00u
Omschrijving:

Workshop & Concerten
Van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 juli zal er in ‘De Aveling’ te Zierikzee een bijzondere workshop gegeven worden voor viola da gamba consort. Docent Ricardo Rodríguez Miranda en deelnemers zullen zich tijdens deze workshop richten op consortmuziek van de Engelse componisten John Dowland en Henry Purcell. Op zowel vrijdag als zaterdag zal er in de trouwzaal van ‘De Aveling’ een concert gegeven worden.

Op vrijdag 8 juli zal het concert verzorgd worden door sopraan Petra Wagemaker, gambist Ricardo Rodríguez Miranda en klavecinist André Poortvliet. Zij spelen muziek van Engelse componisten die naar het vasteland van Europa zijn getrokken zoals Henry Butler, John Young, Peter Phillips en John Dowland. Daarnaast worden twee songs van Henry Purcell ten gehore gebracht.

Zaterdagavond 9 juli zal er een presentatieconcert gegeven worden door de deelnemers van de workshop. Werken die dan uitgevoerd worden zijn enkele delen uit ‘Lachrimae’ van Dowland en enkele Fantazias van Purcell. De sopraan Petra Wagemaker zingt enkele werken van John Dowland. Beide concerten beginnen om 20.30 en na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

Adres:
Oude Haven 55
Postcode:
4301JK
Plaats:
Zierikzee (Boek overnachting in Zierikzee)
Dagje uit in Zierikzee | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs volwassenen:
€ 8,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00


Email adres:
violadagambazomercursus apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Viola da gamba consort.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-06-23 00:43:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar