Christelijke Muziek & Concertagenda

Pinksterconcert Breukelen, Utrecht


Naam:
Pinksterconcert
Datum:
25 juni 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:00u
Omschrijving:

Pinksterconcert Pauluskerk zaterdag 25 juni
Zaterdag 25 juni, ’s avonds om 20.00 uur geeft Jan Pieter Karman een orgelconcert in de Pauluskerk te Breukelen. De toegang is vrij - na afloop is er een collecte tegen de kosten en de mogelijkheid tot napraten.
Op het programma staan de twee bekendste pinksterliederen uit de reformatorisch-lutherse traditie, twee beden om de komst van de Geest die levend maakt, “Komm, Gott Schöpfer, heiliger Geist” en “Komm, heiliger Geist, Herre Gott”.
Eerst de feestelijke en geestdriftige fantasie over “Komm, heiliger Geist, Herre Gott” klinken, van Bach. Daarna bewerkingen van dit lied van drie generaties uit de Noordduitse orgelschool: Scheidemann (leerling van Sweelinck), Tunder en Buxtehude. Tot slot over dit lied Bachs uitgebreide bewerking.
Uit het Frankrijk van de 17e eeuw komen de eerste bewerkingen van het tweede lied, het “Veni Creator Spiritus” / “Komm, Gott Schöpfer, heiliger Geist. Eerst de orgelverzen van Titelouze, een tijdgenoot van Sweelink. Vervolgens die van De Grigny, waarbij de oude alternatim-praktijk wordt gevolgd: gezongen en gespeelde verzen om beurten. Bach kopieerde in zijn jeugd het “orgelboek” van De Grigny; zijn majestueuze bewerking over “Komm, Gott Schöpfer” besluit het concert.

Adres:
Pauluskerk, Straatweg 37
Postcode:
3621 BG
Plaats:
Breukelen (Boek overnachting in Breukelen)
Dagje uit in Breukelen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Pinksteren
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal

Uitvoerenden:
Jan Pieter Karman

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.xs4all.nl/~adcs/muziek/2011.html
Email adres:
adcs apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jan Pieter Karman.
Telefoon:
0346 262157


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-06-17 11:27:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar