Christelijke Muziek & Concertagenda

Feestelijk Zomerconcert op panfluit, orgel en piano Middelburg, Zeeland


Naam:
Feestelijk Zomerconcert op panfluit, orgel en piano
Datum:
15 juli 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Feestelijk Zomerconcert in Middelburg

Op vrijdag 15 juli 2011 geven Noortje van Middelkoop en Harm Hoeve een feestelijk zomerconcert op panfluit, orgel en piano. Zij treden op in de Koorkerk in Middelburg (Koorkerkhof) en spelen werken van hun nieuwe cd “Festivo”. Het programma bestaat uit diverse stijlen en is geschikt voor jong en oud.

Harm en Noortje
Harm en Noortje zijn bekende musici, in binnen- en buitenland. Beiden zijn ook regelmatig te zien en te horen bij de uitzendingen van Nederland Zingt van de EO. Al vele jaren worden Harm en Noortje als begeleiders gevraagd bij koren. Daarnaast zijn ze ook vaak samen in hun instrumentale concerten te beluisteren. Dit jaar komt hun vierde cd uit, getiteld “Festivo”.

Nieuwe cd
Na twee cd’s met geestelijke liederen en een met klassieke werken is de cd “Festivo” een bijzondere opvolger. Naast Harm en Noortje spelen hierop ook de pianist Jan Lenselink en Mark Wester op percussie (diverse soorten slagwerk) mee. Festivo betekent “feestelijk” en dat past wel bij deze orkestrale samenstelling. De warme samenklank van orgel en panfluit krijgt een extra dimensie door het lichte pianospel en de smaakvolle accenten van pauken en klein slagwerk.

Festivo
Het repertoire van “Festivo” bestaat uit licht klassieke werken, geestelijke hymns, populaire melodieën en traditionals. De cd begint met het bekende Halleluja van Händel met orgel, panfluit en pauken, gevolgd door het prachtige stuk “In His love”. Harm en Noortje spelen werken van Bizet zoals De Parelvissers en de Toreador Grand March. Ook het indrukwekkende Highland Cathedral, dat vaak op een militaire taptoe te horen is, wordt op geheel eigen wijze vertolkt. Het slotnummer van de cd is “Sylvia” van de dwarsfluitist Thijs van Leer. Dit nummer wordt wat steviger neergezet en met flair gespeeld.

Concert
Tijdens het concert in Middelburg zullen Noortje en Harm veel van deze muziek laten horen, afgewisseld met enkele orgelsolo’s. Kortom, een bijzonder concert voor iedereen!
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is € 9 voor volwassenen. Kinderen tm. 12 jaar betalen 4 € en een gezinskaart kost 28 € (maximaal 2 volwassenen). De kaarten zijn vanaf 19.15 uur verkrijgbaar aan de kerkzaal. Er is een cd tafel aanwezig, waar ook de nieuwe cd “Festivo” verkrijgbaar zal zijn.

Dit concert is onderdeel van een serie Zomerconcerten die Noortje en Harm in juli door het hele land maken. Meer informatie over de andere data en locaties is te vinden op:

www.noortjevanmiddelkoop.nl en www.harmhoeve.nl

Adres:
Koorkerk, Koorkerkhof 1
Postcode:
4331 BB
Plaats:
Middelburg (Boek overnachting in Middelburg)
Dagje uit in Middelburg | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
licht klassieke werken, geestelijke hymns, populaire melodieën en traditionals.

Uitvoerenden:
Noortje van Middelkoop - panfluit
Harm Hoeve - orgel en piano

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
€ 4,00


Internetadres:
http://www.noortjevanmiddelkoop.nl
Email adres:
noortjevanmiddelkoop apenstaartje hetnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Noortje van Middelkoop en Harm Hoeve.

Kaarten:
Gezinskaart kost € 28 (maximaal 2 volwassenen)

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-06-06 12:19:59

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.