Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert 'Jesu, meine Freude' door Consort of Voices Hoedekenskerke, Zeeland


Naam:
Concert 'Jesu, meine Freude' door Consort of Voices
Datum:
4 juni 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Op 4 juni geeft Consort of Voices een concert in de dorpskerk ‘de Ark’ te Hoedekenskerke. Op het programma staan cantates en geestelijke concerten uit de Duitse barok, waaronder de cantate Jesu, meine Freude van Dietrich Buxtehude. Een groot deel van het programma bestaat uit solowerken voor bas of sopraan, waaronder het indrukwekkende De profundis clamavi van Nicolaus Bruhns en de sopraan-cantate Herr wenn ich nur dich habe van Buxtehude. Daarnaast zal orgel- en vocale muziek te horen zijn van o.a. Franz Tunder, Heinrich Schütz, P.E. Erlebach en Matthias Weckmann.

Omdat deze muziek in Zeeland zelden of nooit wordt uitgevoerd, is er sprake van een bijzonder concert. Kenmerkend is bovendien dat alle partijen, zowel vocaal als instrumentaal, solistisch bezet zijn. Hiermee wil het ensemble laten zien dat het niet alleen voor professionele ensembles is weggelegd dergelijke muziek in enkelvoudige bezetting uit te voeren. De ambitie, jeugdigheid en het enthousiasme van de deelnemers staan garant voor een uitvoering die zich onderscheidt van gangbare uitvoeringen van barokrepertoire door amateurkoren.

Consort of Voices, een vocaal en instrumentaal ensemble voor oude muziek, is begin 2010 opgericht door André Poortvliet. Doelstelling van Consort of Voices is het uitvoeren van muziek uit de Renaissance en Barok.
Een belangrijke focus van het ensemble ligt op de muziek van Heinrich Schütz, Dietrich Buxtehude en Johann Sebastian Bach. Daarnaast wordt met name aandacht geschonken aan minder bekende repertoire uit de 17e eeuw, met componisten als Johann Rosenmüller en Christian Geist. Consort of Voices werkt op projectbasis. Met deze manier van werken kunnen boeiende programma's samengesteld worden, waarin de schoonheid van vocale en instrumentale composities uit Renaissance en Barok aan het publiek gepresenteerd worden.

Aan dit project werken Petra Wagemaker en Aleida Post, sopraan, en Pieter van der Wilt, bas, mee. Zij worden begeleid door een klein ensemble met barokviolen, cello, viola da gamba en kistorgel. Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt €5,- voor volwassenen en €3,- voor jongeren tot 18 jaar.

Adres:
Kerkstraat 32 (Dorpskerk 'De Ark')
Postcode:
4433
Plaats:
Hoedekenskerke (Boek overnachting in Hoedekenskerke)
Dagje uit in Hoedekenskerke | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Petra Wagemaker, sopraan
Aleida Post, sopraan
Pieter van der Wilt, bas
Johan van Aken, barokviool
N.N.: barokviool
Annelies Poortvliet: viola da gamba
Johan Spies: cello
André Poortvliet: orgel & klavecimbel

Entreeprijs volwassenen:
€ 5,00
Entreeprijs kinderen:
€ 3,00


Internetadres:
http://www.consortofvoices.nl
Email adres:
consortofvoices apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Consort of Voices.

Kaarten:
via www.consortofvoices.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-05-19 11:55:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.