Christelijke Muziek & Concertagenda

De Mooiste Maria-liederen van alle tijden o.l.v. concertzanger Pieter Vis Antwerpen, Antwerpen


Naam:
De Mooiste Maria-liederen van alle tijden o.l.v. concertzanger Pieter Vis
Datum:
14 augustus 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 17.00u
Omschrijving:

‘De mooiste Marialiederen van alle tijden’ met plechtige ommegang; pastoor Rudi Mannaerts en concertzanger Pieter Vis maken deze middag tot een hoogtepunt!

St.- Andrieskerk - Antwerpen - Op zondag 14 augustus, aanvang 15.00 uur, staat het middagconcert in het teken van 15 augustus, de viering van ‘Maria ten Hemelopneming’! Op het slotconcert van de afgelopen serie ‘Muziekfestival Jong Talent uit de Lage Landen’ is er ook een kleine ommegang dat wordt geleid door drs. Rudi Mannaerts, pastoor van de St.-Andrieskerk. De zeven zaterdagmiddagoncerten werden mede mogelijk gemaakt door de VZW St-Andries 2000, die dit jaar haar 4de lustrumviering heeft. De kerkdeuren aan de Waaistraat-Pastoor Visschersplein gaan een half uur van te voren open. Op dit middagconcert wordt er gecollecteerd voor de onkosten. Het programmaboekje kost € 2, =. De netto opbrengst zal bestemd zijn voor het restauratiefonds van de ‘barok preekstoel’ in deze kerk.

De Elza Vis-De Clercq Stichting werkt samen met VZW St.-Andrieskerk 2000.

De organisatie van dit feestelijk Mariaconcert berust bij de Elza Vis-De Clercq Stichting. Deze in Nederland in 1999 opgerichte maar ook in Vlaanderen zeer actieve culturele organisatie staat vanaf het begin onder voorzitterschap van de bekende musicus Dr. Pieter Vis. Hij verzorgde in de afgelopen 8 jaar een succesvolle zomerserie ‘Vrije Inloopconcerten’ in de St.-Carolus Borromeuskerk. Vanuit geheel Vlaanderen alsook van ver boven de grote rivieren kwamen circa 49.000 bezoekers om te genieten van de afwisselende concertserie onder de bevlogen leiding van musicoloog Vis. Thans heeft hij zijn activiteiten verplaatst naar een ander historisch Godshuis in deze Scheldestad, ook wel in de volksmond ‘Kerk der Armen’ (Parochie van Miserie) genoemd. Ter gelegenheid van haar 22-jarig bestaan heeft de actieve culturele stichting tot drie maal toe een zeer geslaagd kerstconcert verzorgd in deze kerk met als kroon het muziekfestival voor ‘Jong Talent uit de Lage Landen’. Zowel VZW St Andries 2000 als De Elza Vis-De Clercq Stichting zijn verheugd dat de samenwerking geslaagd kan worden noemd. Concertzanger Pieter Vis zegt dat: ‘deze kerk uit de 13de eeuw zich uitstekend leent voor de vocale, liturgische en klassieke concerten!’

Mariaconcert gewijd aan de viering van haar ten Hemelopneming gepaard met processie en samenzang!

‘De Mooiste Maria-liederen van alle tijden’ zullen dus tot klinken worden gebracht rond de viering van haar ten Hemelopneming. Daarvoor zal er een korte intredeprocessie van het Mariabeeld plaatsvinden, geleid door de veelzijdige kunsthistoricus drs. Rudi Mannaerts. Hij is de juiste pastoor in deze kerk, die in dit historische Godshuis de grijze muren tot kleur heeft weten te brengen en door zijn volumineus zangorgaan de oude gewelven kan laten zinderen van warmte en betrokkenheid. Naast soli en duettenzang door de mezzo-sopranen Ann Callens-Janssens en Emma van der Kaden treedt tevens het ‘Dameskoor R.-K. Antoniuskerk’ uit Dordrecht op o.l.v. de organiste Wendeline Wilmink. Voor de instrumentale afwisseling zorgt de zojuist 17 jaar geworden en getalenteerde baritonzanger Pieter-Jan Koninckx. Hij zal tevens nog enkele pianowerken spelen van de toondichter Petros Psaris. De Nederlandse musicus drs. Piet Noort zal de piano- en orgelbegeleiding van de samenzang op zich nemen. De algehele muzikale leiding is in handen van Pieter Vis.

Zie: www.topa.be / www.elzavisdeclercqstichting.nl / www.pietervis.com.
Informatie: dr. Pieter Vis, GSM 0032-0474-704658 / GSM 0031- 0623149414.
Email: psaris@zonnet.nl.

Adres:
'St. Andrieskerk a/d Waaistraat
Postcode:
2000
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Jubileum
Soort:
Ambrosiaans (meer Ambrosiaans)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
‘De Mooiste Marialiederen van alle tijden’
t.g.v. de viering ‘Maria ten Hemelopneming’op 15 augustus

Zondag 14 augustus 2011, aanvang 15.00 uur
Slotconcert met samenzang o.l.v. concertzanger dr. Pieter Vis
Processie geleid door pastoor drs. Rudi Mannaerts

Ann Callens-Janssens, mezzo-sopraan, Rumst
Emma Van der Kaden, mezzo-sopraan, Berchem
‘Dameskoor R.-K. Antoniuskerk’ Dordrecht - NL
o.l.v. de organiste Wendeline Wilmink; Dordrecht - NL
Pieter-Jan Koninckx, (17 j.) piano, Mol - Rauw
Piet Noort, piano & orgel. Amersfoort - NL

Entreeprijs:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
psaris apenstaartje zonnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van VZW St. Andrieskerk 2000 & Concertzanger dr. Pieter Vis.
Telefoon:
0031-+623149414


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-05-13 18:40:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar