Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Harm Hoeve in Bolsward Bolsward, Friesland


Naam:
Orgelconcert Harm Hoeve in Bolsward
Datum:
2 juni 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.00u - 17.15u
Omschrijving:

Voor de negende achtereenvolgende keer geeft Harm Hoeve op Hemelvaartsdag, 2 juni, een orgelconcert in de Martinikerk te Bolsward. De orgelbespeling begint ’s middags om 16.00 uur.

Zoals gebruikelijk op dit concert is het programma gevarieerd en toegankelijk samengesteld. De vele klankmogelijkheden van het vermaarde Hinsz-orgel zullen ruimschoots aan bod komen.

Het concert wordt geopend met een feestelijke intrada van de Franse componist Lasceux. Herman van Vliet viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum als organist. Daarom wordt zijn koraalbewerkingen over "Ere zij aan God de Vader" gespeeld. Van Bach wordt een voornaam klinkend Preludium en Fuga ten gehore gebracht. Harm Hoeve heeft een transcriptie gemaakt van een aantal bekende melodieën van Mozart. In het stuk "Favourites of Mozart" worden deze melodieën op een humoristische wijze met elkaar verbonden. Op verzoek wordt de indrukwekkende "Marche Funèbre et Chant Séraphique" van Guilmant vertolkt. Het programma bestaat verder nog uit werken van Tours, Zwart, Bélier en Wély. Het concert wordt besloten met een koraalfinale over het lied "Wij knielen voor Uw zetel neer".

Harm Hoeve voltooide zijn opleiding in 1990 aan het conservatorium te Zwolle. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland, dirigeert verschillende koren, werkt mee aan cd-, radio- en tv-opnamen en schrijft veel koor- en orgelmuziek. Kortom, een veelzijdig musicus die graag de luisteraars wil laten delen in zijn liefde voor de koning van de instrumenten, het orgel.

Adres:
Martinikerk Groot Kerkhof 1
Postcode:
8701 HG
Plaats:
Bolsward (Boek overnachting in Bolsward)
Dagje uit in Bolsward | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Hemelvaart
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Harm Hoeve, orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 7,00
Entreeprijs kinderen:
€ 4,00


Internetadres:
http://www.harmhoeve.nl
Meer concerten:
Alle concerten van harm hoeve.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-05-09 13:59:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar