Christelijke Muziek & Concertagenda

350 jaar Böhm Breukelen, Utrecht


Naam:
350 jaar Böhm
Datum:
28 mei 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:00u
Omschrijving:

Orgelwerken Georg Böhm zaterdag 28 mei
Het orgelconcert in de Pauluskerk op zaterdag 28 mei, ’s avonds om 20.00 uur, is geheel gewijd aan de componist-organist Georg Böhm. De toegang is vrij - na afloop een collecte tegen de kosten en moge¬lijkheid tot napraten.
Georg Böhm leefde van 1661 tot 1733, en het is dus dit jaar 350 jaar geleden dat hij werd geboren. Hij is een belangrijk vertegenwoordiger van de 17e eeuwse Noordduitse orgelschool (met Sweelinck als ‘founding father’) en was ook goed bekend met de invloedrijke Franse orgelschool uit zijn tijd. Böhm was de ‘meester-leraar’ van de jonge J.S. Bach toen deze in Lüneburg op het gymnasium zat.
In dit concert veel koraalbewerkingen, waaronder orgelverzen bestemd voor de alternatimpraktijk. Dat wil zeggen dat liedstrofen beurtelings gezongen en gespeeld worden. Dat zullen we ook deze keer zo doen: van het berijmde Onze Vader (Liedboek gezang 48) kunnen dit keer ook enkele verzen door u gezongen worden, in afwisseling dus met de orgelverzen van Böhm. Dit verzoek was al eerder geuit, en wordt nu vergemakkelijkt omdat we ook dit keer gebruik gaan maken van een beamer om melodie en tekst van de liederen te projecteren. Bij het Paasconcert bleek dit erg vruchtbaar te zijn: zo kun je de eenheid van woord en toon goed volgen.

Adres:
Pauluskerk, Straatweg 37 (bij de rotonde)
Postcode:
3621 BG
Plaats:
Breukelen (Boek overnachting in Breukelen)
Dagje uit in Breukelen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
orgel

Uitvoerenden:
Jan Pieter Karman

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.xs4all.nl/~adcs/muziek/2011.html
Email adres:
adcs apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jan Pieter Karman, orgel.
Telefoon:
0346 262157


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-05-05 21:27:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar