Christelijke Muziek & Concertagenda

Venice Baroque Orchestra speelt Vivaldi Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Venice Baroque Orchestra speelt Vivaldi
Datum:
30 mei 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
Omschrijving:

Het Venice Baroque Orchestra staat garant voor fenomenale Vivaldi-vertolkingen, zo bleek al al vele malen eerder in Het Concertgebouw. Samen met de Japans-Duitse barokvioliste Midori Seiler en de buitengewoon passionele mezzosopraan Romina Basso zetten ze ook vandaag weer een ongekend dynamische Vivaldi neer.

Over Antonio Vivaldi
Weinig componisten hebben zo dramatisch ervaren hoe relatief wereldroem is als de Ventiaanse Priester en componist Antonio Vivaldi. Volgens de Duitse fluitist/componist Johann Joachim Quantz vulde Vivaldi in zijn hoogtijdagen 'de halve wereld met zijn concerten' en wilde men 'niets anders horen dan Vivaldi's muziek'. Na zijn dood in Wenen werden zijn werken nog slechts sporadisch uitgevoerd al stond met name De Lente (uit De Vier Jaargetijden) nog enkele decennia lang hier en daar op de lessenaars. Pas in de loop van de twintigste eeuw zijn de werken herontdekt.

Over Midori Seiler
Midori Seiler groeide op in Salzburg en volgde haar verdere muzikale opleiding in Bazel, Londen en Berlijn. Onder haar leraren waren Helmut Zehetmair, Sandor Végh, David Takeno en Eberhard Feltz. Sinds 2000 is ze concertmeester van de Akademie für Alte Musik Berlin en van Anima Eterna. Met beide orkesten was ze eerder in Het Concertgebouw te horen.

Over Romina Basso
De Italiaanse mezzosopraan Romina Basso was al vele malen te gast bij het Venice Baroque Orchestra, onder andere in de Hohe Messe van Bach en in werken van Vivaldi en andere meesters uit de Italiaanse barok. Zij studeerde aan het conservatorium in Venetië en behaalde aan de universiteit van Triëst een diploma in de Italiaanse literatuur. Masterclasses volgde ze bij een aantal specialisten in het repertoire uit de Barok en in de werken van Rossini.

Adres:
Het Concertgebouw
Postcode:
1071LN
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 45,00


Email adres:
kassa apenstaartje concertgebouw.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Venice Baroque Orchestra.
Telefoon:
0900-6718345


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-04-28 10:20:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.