Christelijke Muziek & Concertagenda

Van Biumi tot Beatles Veenendaal, Utrecht


Naam:
Van Biumi tot Beatles
Datum:
16 april 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

‘Van Biumi tot Beatles’ met het Veenendaals koperensemble in de Westerkerk.
In de serie Westerkerkmuziek treedt op 16 april het Veenendaals Koperensemble op met medewerking van Adriaan van der Poel op orgel. Muziek voor koperensembles is een wereld apart. Al van de vroegste tijden werd er muziek geschreven voor koper in allerlei samenstellingen. Tijdens het concert zal het accent aanvankelijk liggen op blaasmuziek uit de renaissance en de barok zoals een compositie van de tamelijk onbekende Italiaan Biumi. Vervolgens wordt interessante kerkmuziek van hedendaagse componisten ten gehore gebracht. Daarna komen meer populaire melodieën aan bod met als afsluiting een medley van Beatle-liedjes. Daarnaast wordt er een aantal solowerken voor orgel gespeeld van onder andere Sweelinck en Flor Peeters. Het enthousiasme van de spelers en de akoestiek van de Westerkerk staan garant voor een concert dat zal klinken als een klok. De toegang is gratis, maar bij de uitgang wordt wel een collecte gehouden.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Oprichter en dirigent van het koperensemble is de Veenendaalse trompettist Wim van Schaik. Met veel enthousiasme leidde deze docent aan de Veenendaals Muziekschool koperblazers op en hij weet ze nog steeds bijeen te houden in zijn koperensemble dat uit 14 spelers bestaat.
Adriaan van der Poel, organist van de Westerkerk speelt in enkele werken samen met het ensemble en zal ook enkele solowerken ten gehore brengen.

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Veenendaals Koperensemble + Orgel.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-04-08 22:06:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar