Christelijke Muziek & Concertagenda

New Masters on Tour Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
New Masters on Tour
Datum:
15 mei 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.30u - 16.45u
Omschrijving:

The International Holland Music Sessions (TIHMS) presenteert:
New Masters on Tour 2010 - 2011
Het Concertgebouw, Amsterdam
Theater Odeon, Zwolle

Programma
Amsterdam zondag 15 mei 2011, 14.30 uur
Zwolle, dinsdag 17 mei 2011 , 20.15 uur


Doren Dinglinger, viool (Duitsland)
Gerard Boeters, piano

Claude Debussy Sonate voor viool en piano
(1862-1918)

Richard Strauss Sonate in Es gr. t., opus 18
(1864-1949)

Fritz Kreisler ‘Tambourin Chinois’
(1875-1962)

pauze

Stjepan Hauser, cello (Kroatië)
Mirsa Adami, piano

Ludwig van Beethoven ‘Bei Männern welche Liebe fühlen’, WoO 46
(1770-1827)

Sergej Rachmaninov Sonate in g kl. t., opus 19
(1873-1943)

De Duitse violiste Doren Dinglinger is te bewonderen in de sprankelende vioolsonate van Debussy en de fantasievolle vioolsonate van Richard Strauss. Tot slot schittert zij in het speelse ‘Tambourin Chinois’ van vioolvirtuoos Fritz Kreisler. De Kroatische cellist Stjepan Hauser en pianiste Mirsa Adami vinden elkaar in Beethovens inspirerende variaties op een thema uit Mozarts ‘Zauberflöte’ en in de donkere Russische passie van Rachmaninovs cellosonate.

Foto: Doren Dinglinger
Fotograaf: Lisa-Marie Mazzucco

Musici

Doren Dinglinger begon met pianolessen in haar geboorteplaats Stuttgart en werd al op 16 jarige leeftijd geroemd om haar buitengewone muzikaliteit, Zij trad in diverse belangrijke concertzalen op zoals Carnegie Hall, Avery Fisher Hall, Konzerthaus Berlijn en het Rudolfinum in Praag. Doren Dinglinger legt zich toe op kamermuziek waarbij zij ook het moderne repertoire niet schuwt. In het Duitse programma “ Jugend muzisiert “ won zij de eerste prijs. Zij volgde masterclasses bij o.a. Herman Krebbers, Aaron Rosand en Ruggiero Ricci.
De Kroatische cellist Stjepan Hauser.heeft zowel als kamermusicus maar ook als solist met diverse orkesten opgetreden in Europa, de VS en Nieuw Zeeland. Hij maakte een sensationeel debuut in Wigmore hall in Londen. Op meerdere nationale en internationale concoursen won hij eerste prijzen. Hij was een van de laatste studenten bij de legendarische Mistlav Rostropovich. Bijzonder waren zijn optredens op Buckingham Palace voor de Britse koninklijke familie.Hij is tevens cellist in het Greenwich trio, door Bernard Greenhouse omschreven als het “ New Beaux Arts Trio”.

New Masters on Tour is méér dan een inspirerende internationale concertserie, het is ook hét podium voor de ontdekking van dé namen van de toekomst.
Bekende Nederlandse musici als Liza Ferschtman, Paolo Giacometti, Quirine Viersen het Storioni Trio en buitenlandse musici van naam als Nicholas Angelich en Inon Barnatan werden al aan het allereerste begin van hun carrière door The International Holland Music Sessions uitgenodigd zich op het podium van het Concertgebouw aan het publiek te presenteren.
Ook de latere winnaars van grote internationale concoursen : het internationale Benjamin Britten vioolconcours ( Andrey Baranov ), het Koningin Elisabeth Concours ( violiste Yayoi Toda ), het internationale Chopin Concours ( Philippe Giusano, piano ), het Wieniawski concours ( Agata Szymczewska ), het Clara Haskil concours ( Finghin Collins ), de Cleveland International Piano Competition ( Chu-Fang Huang en Martina Filjak ), het Tsjaikovski Piano Concours ( Miroslav Kultyshev ) , het Concours International dÉxecution Musicale Geneve ( Istvan Varda ) of inmiddels gevestigde musici als de cellist Gavriel Lipkind en violist Pavel Sporci werden al eerder door The International Holland Music Sessions ontdekt en uitgenodigd voor concerten in het Amsterdamse Concertgebouw en andere belangrijke nationale en internationale concertzalen.

Adres:
Concertgebouw
Postcode:
1071 LN
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
€ 32,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.tihms.com
Email adres:
info apenstaartje tihms.com
Meer concerten:
Alle concerten van The International Holland Music sessions.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-03-29 12:10:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar