Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert 'Harmony of the Spheres': over de kosmos en het hart Utrecht, Utrecht


Naam:
Concert 'Harmony of the Spheres': over de kosmos en het hart
Datum:
13 mei 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u

Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Het VU-Kamerkoor zingt 'Harmony of the Spheres' van de Nederlandse componist Joep Franssens op 13 mei (Utrecht) en 14 mei (Amsterdam).
Over Harmony of the Spheres schrijft Frits van der Waa in De Volkskrant: ‘De titel geeft al aan wat de muziek behelst: harmonieën met een welhaast transcendente werking'. Voor de meeste mensen zal het beluisteren van de cyclus een bijzondere ervaring zijn: de ritmiek, herhalingen en harmonieën in de muziek zal associaties oproepen die uiteenlopen van Bach tot Josquin des Prez en van Arvo Pärt tot Pink Floyd. Joep Franssens slaagt erin om moderne muziek te schrijven die de toehoorder in nieuwe sferen brengt maar die ook dicht bij het hart blijft.
Na een eerdere succesvolle uitvoering van het eerste deel van de 5-delige cyclus voor koor en strijkorkest, gaat het VU-Kamerkoor nu de uitdaging aan om het stuk in zijn geheel uit te voeren. Hiermee heeft het tevens een primeur binnen de wereld van amateurkoren. Als klap op de vuurpijl viert het werk dit jaar zijn 10-jarige jubileum en wordt het voor het eerst uitgevoerd op de locatie waar het oorspronkelijk voor is geschreven: de Pieterskerk in Utrecht (concert 13 mei).

De teksten van Harmony of the Spheres zijn afkomstig uit het boek “Ethica” (1677) van de Nederlandse filosoof Spinoza. De ideeën van Spinoza zijn ook vandaag de dag nog steeds actueel. Filosoof René van Woudenberg zal voorafgaande het concert het publiek hier wat over vertellen.

Programma:
Harmony of the Spheres van Joep Franssens
Delen uit Missa Pange Lingua van Josquin des Prez

Uitvoerenden:
VU-Kamerkoor o.l.v. Boudewijn Jansen
m.m.v. Ensemble Waterloo
& René van Woudenberg, filosoof

Entreeprijzen: EUR 15,- / EUR 10,- (studenten, CJP, jongeren onder de 18, 65+)

Adres:
Pieterskerkhof 5
Postcode:
3512JR
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.vukk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van VU kamerkoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-03-22 14:52:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar