Christelijke Muziek & Concertagenda

Gerard de Wit en Johanneke Rebel Nijkerk, Gelderland


Naam:
Gerard de Wit en Johanneke Rebel
Datum:
31 mei 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:00u

Omschrijving:

Organist en Klavecinist Gerard de Wit werd in 1985 geboren te Dordrecht. Hij kreeg de eerste orgellessen van zijn vader. Enkele jaren later werd zijn broer Jaap zijn leraar en kreeg hij ook klavecimbellessen.

Gerard is actief als componist, koordirigent, kerkorganist, continuospeler en koorbegeleider. Naast zijn werk in de ICT-branche studeerde hij in seizoen 2006/2007 koordirectie en zang aan de Hogeschool IDE te Gorinchem.

Hij studeerde Orgel bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde in juni 2010 het DM-diploma. Tevens deed hij een minor Basso Continuo bij Bernard Winsemius. Hij volgde diverse masterclasses bij o.a. Jan Hage, Lutger Lohman en Thomas Trotter.

Momenteel studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag hoofdvak Klavecimbel bij Ton Koopman en Tini Mathot. Hij volgt lessen Historische Documentatie en Uitvoeringspraktijk bij o.a. Peter van Heyghen en Basso Continuo bij Kathryn Cok en Patrick Ayrton. Dit seizoen hoopt hij af te studeren.

In 2003 won Gerard de eerste prijs tijdens een compositiewedstrijd van het RD en de orgelvriend. Voor de presentatie van zijn compositie kreeg hij de publieksprijs toegekend. Ook verschenen er diverse koor- en orgelbewerkingen van zijn hand.

Johanneke Rebel (blokfluit) kreeg haar eerste blokfluitlessen op 7-jarige leeftijd van Pauline Schenkelaars. In 2005 kreeg ze les van Isabel Lehmann en momenteel is Marjan Banis haar docente. In 2003 won ze de eerste prijs tijdens een muziekwedstrijd voor de jeugd in haar woonplaats Huizen. Sinds een aantal jaar speelt zij ook fagot en volgt hiervoor lessen bij Mieke van Dael in Hilversum.

Adres:
Grote Kerk, Holkerstraat 1
Postcode:
3861 CC
Plaats:
Nijkerk (Boek overnachting in Nijkerk)
Dagje uit in Nijkerk | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Gerard de Wit, orgel
Johanneke Rebel, fluit

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Nee
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://orgelnijkerk.web-log.nl
Email adres:
orgelcommissienijkerk apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Orgelcommissie Nijkerk.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-03-20 19:20:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar