Christelijke Muziek & Concertagenda

Spiritualiteit en Passie Veenendaal, Utrecht


Naam:
Spiritualiteit en Passie
Datum:
26 maart 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 26 maart 2011 om 16.00 uur zal in het kader van de serie Westerkerkmuziek het vocaal ensemble Jeanboule onder leiding van Elien van der Meer optreden. Medewerking wordt verleend door Ad Verhage, orgel.
Het programma bevat louter geestelijke werken, maar veelal met een andere spirituele achtergrond, waardoor er een grote afwisseling in stijlen te horen zal zijn. Zo wordt begonnen met werken van de zuidelijke renaissancecomponisten da Palestrina en da Vittoria en via Duitsland, Engeland en Nederland eindigt het programma met Negro-spirituals van Amerikaanse bodem. Het grootste deel van de werken staat in het teken van de passietijd. Aan een passieprogramma kan natuurlijk geen werk van Johann Sebastian Bach ontbreken, maar ook van zijn voorganger Johann Kuhnau wordt een prachtig passiemotet ten gehore gebracht. In het centrum staan 20e eeuwse werken van twee Nederlandse componisten, namelijk Herman Strategier en Johann Lemckert, beiden vertegenwoordigers van een verschillende spirituele traditie. Ad Verhage, vaste organist van de Westerkerk, begeleidt het koor in de werken van Strategier, maar speelt ook een aantal werken voor orgel solo. Vocaal Ensemble Jeanboule is een a-capella koor, dat in de regio de naam heeft opgebouwd „bij elke gelegenheid de juiste noot te vinden.” De twaalfkoppige formatie zingt werken voor kleine bezetting uit nagenoeg de gehele muziekgeschiedenis: van Arcadelt tot Andriessen, van Bach tot Barbershop, van Janequin tot Joe Jackson. Het ensemble verzorgt optredens met een afwisselend liturgisch of wereldlijk accent.
De toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Anders:
Spiritualiteit en Passie


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Jeanboule.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-03-19 16:53:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar