Christelijke Muziek & Concertagenda

Passie- en Paasoratorium 'Van Liefde ongekend' AFGELAST Hardenberg, Overijssel


Naam:
Passie- en Paasoratorium 'Van Liefde ongekend' AFGELAST
Datum:
21 april 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

In de week voor Pasen 2011 zullen op donderdag 21 april in de Kandelaarkerk van Heemse drie gezamenlijke koren het Passie- en Paasoratorium “Van Liefde ongekend” uitvoeren. De muziek is van de hand van Johan Bredewout en de teksten zijn verzorgd door Hans de Ruiter. Het samengestelde koor bestaat uit Gereformeerd Zangkoor ‘Laus Deo’ uit Enschede, het koor ‘Glorify’ uit Meppel en een projectkoor uit Heemse (bij Hardenberg).
Het oratorium “Van Liefde ongekend” vertelt over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus Christus. Vanaf de intocht in Jeruzalem, zoals die in de Bijbel beschreven wordt, neemt de muziek je mee naar de hof van Gethsemane, het verraad door Judas, de veroordeling, de kruisiging en het sterven van de Here Jezus. Maar daar eindigt het verhaal niet; er wordt ook gezongen van de opstanding van Christus op de derde dag en aan het eind klinkt het feestelijke slotkoor “Zoon van God, ik wil U danken!” Het gaat hier om prachtige, indrukwekkende muziek die de diepgaande tekst fantastisch ondersteunt, afwisselt en uitdraagt. Omlijst met een fraaie powerpoint-presentatie, kunt u, om zo te zeggen, zelf actief dit Passie- en Paasoratorium meebeleven!
Naast de koren wordt er medewerking verleend door gerenommeerde musici, zoals Johan Bredewout (vleugel), Harm Hoeve (orgel), Arjan en Edith Post (trompet), Hendrie Westra (percussie), Krista van den Esker (fluit), en Pauline Westen (hobo).Het geheel staat onder leiding van dirigent Jorrit Woudt. Het concert begint om 20.00 uur.
Voor meer informatie:
www.gzk-lausdeo.nl
www.meppel.gkv.nl/glorify
www.jorritwoudt.nl

Adres:
Weidebuurt 9
Postcode:
7771 CZ
Plaats:
Hardenberg (Boek overnachting in Hardenberg)
Dagje uit in Hardenberg | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang


Entreeprijs:
€ 12,00


Internetadres:
http://www.jorritwoudt.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jorrit Woudt.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-11 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar