Christelijke Muziek & Concertagenda

Zie het Kruis, het indrukwekkende verhaal van Passie en Pasen Hardenberg, Overijssel


Naam:
Zie het Kruis, het indrukwekkende verhaal van Passie en Pasen
Datum:
23 april 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - u
Omschrijving:

Gospelkoor \'His Voice\' brengt de muziekproductie \'Zie het Kruis\' ten gehore: een productie rond het lijdens- en opstandings-evangelie van Jezus Christus.

Het lijdens- en opstandingsverhaal wordt gelezen vanuit de Nieuwe Bijbelvertaling, uit het Mattheus-evangelie. Deze lezing wordt steeds afgewisseld met gospelsongs, samenzang, solo-zang of alleen muziek. Bijpassende beamerbeelden ondersteunen het geheel. Op deze manier \'doorluisteren\' we het hele verhaal.

De liederen en beelden laten de bijbelpassages nog eens klinken, of zorgen voor aanvulling of verduidelijking. Een voorbeeld: in het gelezen Mattheus-evangelie wordt het kruiswoord \'Het is Volbracht\' niet vermeld (wel in Johannes 19:30). Op deze plaats klinkt nu het lied \'It is finished\'.

Dat het lijden en sterven van Jezus niet alleen maar een oud verhaal uit de bijbel is, maar dat het ook voor ons vandaag een springlevende boodschap bevat, wordt duidelijk in de teksten van sommige nummers. Liederen als ‘Het laatste avondmaal’, ‘Lenten Meditation’ en ‘Ben ik het Heer?’ gaan niet alleen over de feiten van toen, maar leggen ook een direct verband naar vandaag.

De titel van deze productie is ontleend aan het lied ‘Zie het kruis’ (vertaling van: ‘The power of the cross’ van Keith Getty & Stuart Townend). Een prachtig lied waarin de kern van het evangelie bezongen wordt.

Adres:
GKV ‘de Levensbron’, De Schans 4
Postcode:
7773 AA
Plaats:
Hardenberg (Boek overnachting in Hardenberg)
Dagje uit in Hardenberg | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Pasen
Soort:
Gospel (meer gospelconcerten)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Gospelkoor His Voice
o.l.v. Gerton Woudt

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.his-voice.nl
Email adres:
info apenstaartje his-voice.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gospelkoor His Voice.

Kaarten:
Collecte voor de onkosten

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-03-16 10:35:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar