Christelijke Muziek & Concertagenda

Susanna Veerman en Wim Does Nijkerk, Gelderland


Naam:
Susanna Veerman en Wim Does
Datum:
7 juni 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:00u
Omschrijving:

Susanna Veerman ontving haar eerste muzieklessen van haar moeder (piano, solfège). Zij studeerde verder koordirectie (muziek) aan de Gnesin Middelbare Muziekschool (1989-1993) in Moskou (Sovjet-Unie) en later aan het Moskouse Conservatorium koordirectie en orgel. In 1997 behaalde zij haar koordirectiediploma in Rusland (Moskou). In 1998 behaalde zij haar praktijkdiploma koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Pasveer. In februari 2001 studeerde zij af als Uitvoerend Musicus (koordirectie) bij Joop Schets. In 2005 studeerde zij af als organiste (Uitvoerend Musicus) aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Zij is tevens in het bezit van de eerste graad kerkmuziekdiploma voor cantor en organist (2002).
In 2003 behaalde zij de derde prijs op het orgelconcours te Schläegl (Oostenrijk) en in 2003 won zij de tweede prijs op het orgelconcours te Brielle. In 2004 en 2005 won zij de tweede prijs op het Govert van Wijn orgelconcours te Maassluis. In 2007 en 2008 werd zij finaliste bij het A.Guilmant en M.Reger orgelconcours te Leeuwarden.

Susanna heeft een zeer uitgebreide concertpraktijk opgebouwd als organiste, dirigente en begeleidster zowel op orgel als piano Tevens zong ze als sopraan tussen 1997-2005 in het Westerkerkkoor te Amsterdam o.l.v. J. Pasveer. Sinds januari 2005 is zij de vaste begeleidster geworden van het Westerkerkkoor en Bach Orkest (piano/orgel/continuospeelster).

In april 2007 ontving zij de zilveren medaille (l’argent) van de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” vanwege haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelmuziek.
Sinds maart 2007 werkt zij aan de Fontys Hogeschool te Amsterdam op de faculteit Theologie als docent kerkmuziek en zang en sinds 2009 geeft zij cursussen over Franse orgels aan het HOVO te Sneek. Per jaar geeft Susanna ca.25 solo orgelconcerten door heel Nederland. Sinds 2005 geeft zij ook concerten in het buitenland, nl : Frankrijk, Rusland, Wit-Rusland, Verenigde Staten, Belgie, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden en Finland.
Met Wim Does (haar echtgenoot) vormt zij een vast quatre-mains duo op orgel en piano bij concerten (sinds 2006). Haar specialisatie en liefde ligt vooral bij het Nederlandse en Fransromantische orgelrepertoire uit de 19-20-ste eeuw.

Adres:
Grote Kerk, Holkerstraat 1
Postcode:
3861CC
Plaats:
Nijkerk (Boek overnachting in Nijkerk)
Dagje uit in Nijkerk | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Susanna Veerman en Wim Does

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Nee
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://orgelnijkerk.web-log.nl
Email adres:
orgelcommissienijkerk apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Orgelcommissie Nijkerk.
Telefoon:
0332584864


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-03-13 19:05:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar