Christelijke Muziek & Concertagenda

Dichtbij Mattheüs Best, Noord-Brabant


Naam:
Dichtbij Mattheüs
Datum:
20 april 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 23:00u
Omschrijving:

Jaarlijks bezoeken duizenden liefhebbers één van de klassieke uitvoeringen van de Matthäus Passion. Pianist en componist Henk Doest liet zich door dit stuk inspireren en schreef een eigentijdse Mattheüspassie, waarin muziek en theater met elkaar worden gecombineerd. Het stuk ‘Dichtbij Mattheüs’ gaat in april in première. In maart wordt er op basis van de voorstelling een cd uitgebracht.

De Matthäus Passion gaat over Jezus’ laatste dagen op aarde, zoals in het Bijbelboek Mattheüs staat. In ‘Dichtbij Mattheüs’ wordt jazzy muziek afgewisseld met verteltheater. De teksten in de voorstelling zijn Nederlandstalig en de muziek wordt gespeeld door een band. Deze verfrissende aspecten zorgen ervoor dat het verhaal begrijpelijk wordt voor jong en oud. In april van dit jaar is deze moderne Mattheüspassie te zien in verschillende theaters en kerken in Zwolle, Hattem, Andijk, Best en Barneveld.

De voorstelling is op 20 april, van te voren komt er al een studioalbum met alle nummers uit ‘Dichtbij Mattheüs’ uit. Op deze cd staat een compilatie van de nummers die Henk Doest componeerde, uitgevoerd door de artiesten die ook in de theatervoorstelling spelen. Op deze bijzondere cd wordt de muziek uit de Matthäus Passion vertaald naar Nederlandstalige jazz, met daarnaast invloeden vanuit klassieke muziek, Bollywood en andere stijlen.

De cd is reeds te bestellen op www.dichtbijmattheus.nl, en zal vanaf 15 maart in de winkels liggen. In de aanloop naar de cd-release zijn op de website, Facebook en Twitter al korte fragmenten van de muziek te horen. Meer informatie over de voorstelling, de artiesten en kaartverkoop is ook te vinden op de website.

Adres:
Raadhuisstraat 209
Postcode:
5683 GE
Plaats:
Best (Boek overnachting in Best)
Dagje uit in Best | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Jazz (meer jazz)
Uitvoering:
Band

Uitvoerenden:
Pianist en componist van Dichtbij Mattheüs is Henk Doest (o.a. bekend van Newday). De zang wordt uitgevoerd door Martin Brand, Talitha Nawijn, Larissa Baak en Jaap Kramer (tevens toetsenist). Gitaar: Michael Rothuizen, viool: Heleen van der Hoeven, drums: Peter Doest en bas: Mark Dekkers

Entreeprijs:
€ 20,00


Internetadres:
http://www.dichtbijmattheus.nl
Meer concerten:
Alle concerten van www.dichtbijmattheus.nl.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-03-08 17:20:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar