Christelijke Muziek & Concertagenda

New Masters on Tour Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
New Masters on Tour
Datum:
20 maart 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.30u - 16.45u
Omschrijving:

The International Holland Music Sessions (TIHMS) presenteert:
New Masters on Tour 2010 - 2011
Het Concertgebouw, Amsterdam
Theater Odeon, Zwolle

Programma
Amsterdam zondag 20 maart 2011 , 14.30 uur
Zwolle, dinsdag 22 maart 2011 , 20.15 uur


Charlotte Bonneton, viool (Frankrijk)
Sander Sittig, piano

Johannes Brahms Scherzo in c kl. t. F.A.E.
(1833-1897)

Gabriel Fauré Sonate in A gr. t., opus 13
(1845-1924)

Béla Bartók Rhapsodie nr. 1
(1881-1945)

pauze

Martin Levický, piano (Tsjechië)

J. S. Bach/F. Busoni Chaconne
(1685-1759/1866-1924)

Johannes Brahms 3 Intermezzi, opus 117
(1833-1897)

Sergei Prokofjev Sonate nr. 2 in d kl. t., opus 14
(1891-1953)


Musici
De Franse violiste Charlotte Bonneton geeft, samen met de Nederlandse pianist Sander Sittig aan de vleugel, uitdrukking aan de Franse ‘esprit’ in Fauré’s enige vioolsonate, aan de spannende ritmiek in Bartóks 1ste rhapsodie en aan het dansende karakter van het Scherzo 'Frei Aber Einsam' van Johannes Brahms. De Tsjechische pianist Martin Levický wisselt de intimiteit in de Intermezzi van Johannes Brahms af met Bachs beroemde ‘Chaconne’ in de orchestrale aanpak van Ferrucio Busoni en Prokofjev’s contrastrijke 2de pianosonate.

Charlotte Bonneton studeerde ondermeer bij Gyorgy Pauk en behaalde recentelijk haar masterdiploma met lof. Behalve viool beheerst zij ook de altviool. Zij legt zich toe op kamermuziek en op muziek en dans. Zij heeft al vele optredens zowel solo als met orkest op haar naam staan. Charlotte is winnaar van diverse prijzen, zo won zij de 2e prijs op het internationale Wieniawaki Vioolconcours.
Martin Levicky ( 1986 ) studeerde aan de Academy of Performing Arts in Praag.Hij won al vroeg meerdere prijzen waaronder de Smetanaprijs in zijn geboorteland Tsjechie. Ook Martin heeft een voorkeur voor kamermuziek en gaf concerten in Europa, de VS en Japan. Hij nam ondermeer deel aan het Beethoven Fest in Bonn. Hij heeft meerdere cd opnames gemaakt.


New Masters on Tour is méér dan een inspirerende internationale concertserie, het is ook hét podium voor de ontdekking van dé namen van de toekomst.
Bekende Nederlandse musici als Liza Ferschtman, Paolo Giacometti, Quirine Viersen het Storioni Trio en buitenlandse musici van naam als Nicholas Angelich en Inon Barnatan werden al aan het allereerste begin van hun carrière door The International Holland Music Sessions uitgenodigd zich op het podium van het Concertgebouw aan het publiek te presenteren.
Ook de latere winnaars van grote internationale concoursen : het internationale Benjamin Britten vioolconcours ( Andrey Baranov ), het Koningin Elisabeth Concours ( violiste Yayoi Toda ), het internationale Chopin Concours ( Philippe Giusano, piano ), het Wieniawski concours ( Agata Szymczewska ), het Clara Haskil concours ( Finghin Collins ), de Cleveland International Piano Competition ( Chu-Fang Huang en Martina Filjak ), het Tsjaikovski Piano Concours ( Miroslav Kultyshev ) , het Concours International dÉxecution Musicale Geneve ( Istvan Varda ) of inmiddels gevestigde musici als de cellist Gavriel Lipkind en violist Pavel Sporci werden al eerder door The International Holland Music Sessions ontdekt en uitgenodigd voor concerten in het Amsterdamse Concertgebouw en andere belangrijke nationale en internationale concertzalen.

Adres:
Concertgebouwplein
Postcode:
1000
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 32,00
Entreeprijs kinderen:
€ 16,00

Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.tihms.com
Email adres:
info apenstaartje tihms.com
Meer concerten:
Alle concerten van The International Holland Music sessions.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-02-14 12:02:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar